Gorica še upa

Nogomet 9. Maj. 202117:51
Delite:
Gorica je presenetila Domžale. Foto: ND Gorica

Nogometaši Gorice so v 33. krogu Prve lige nepričakovano premagali Domžale (2:1) in tako tri kroge pred koncem ohranjajo teoretične možnosti za obstanek med prvoligaši.

Primorci so z zmago zaostanek za devetim Celjem spet zmanjšali na osem točk, do konca sezone pa jih je na voljo še devet. Gorica tako ohranja minimalne teoretične možnosti za obstanek, na drugi strani pa Domžale ostajajo na četrtem mestu.

Domači so povedli v osmi minuti, ko je z ramo Žan Vipotnik žogo z nekaj sreče spravil do Lamina Colleyja, ki je povsem osamljen zadel za 1:0. Goričani so prednost podvojili le štiri minute kasneje, ko je proti kazenskemu prostoru Domžal sam stekel Mathias Oyewusi in premagal gostujočega vratarja Ajdina Mulalića.

V drugem polčasu so varovanci Dejana Djuranovića zaigrali bolje, najprej je v 54. zapretil Sven Šoštarič Karič, v 74. minuti pa je na 2:1 z glavo znižal Damjan Vuklišević. Tri minute kasneje je imel priložnost za izenačenje Dario Kolobarić, a je streljal mimo vrat. V 80. minuti je s prostega strela malo zgrešil Jakupović, tik pred koncem pa je Senijad Ibričić odlično streljal prav tako s prostega strela, domači vratar Uroš Likar pa je žogo odbil v vratnico. Ostalo je pri 2:1, Gorica bo v naslednjem krogu v soboto igrala v Mariboru, pri Domžalah bo v nedeljo gostoval Koper.

Komentari

Vaš komentar