Kadrovske spremembe pri Gorici in Muri

Nogomet 18. Avg 202217:11 > 18:29
Delite:
Bo Miroslav Iličić za Gorico debitiral ravno proti svojemu nekdanjemu klubu? Foto: ND Gorica

Slovenski nogometni prvoligaš Gorica je v svoje vrste pripeljal novega napadalca. Enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja je podpisal Miroslav Iličić, ki je bil nazadnje član Celja, so sporočili iz goriškega kluba. Na drugi strani je Muro po treh letih zapustil osrednji branilec Marin Karamarko, ki odhaja v avstrijsko Bundesligo.

Štiriindvajsetletni Hrvat je kariero začel graditi v mladinskih kategorijah Rijeke, v članski konkurenci se je preizkusil v dresu Orijenta, Slavena Belupa in Istre ter v prvi hrvaški ligi zbral 30 nastopov, preden je februarja podpisal za Celje. Na Štajerskem pa je zbral le tri nastope.

“Vesel sem, da sem tu. Verjamem, da je to odlična poteza tako zame kot za klub. Prihajam zelo zadovoljen. Najbolj sta me za prihod motivirala športni direktor in predsednik, ki sta mi predstavila veličino kluba in načrt,” je dejal Iličić.

Športni direktor Admir Kršić pa je dodal: “Miroslava poznam že od prej. Z njim smo bili v kontaktu vse od konca drugoligaške sezone. V Celju je imel status, ki mu ni bil po godu, kar smo poskušali izkoristiti mi, saj poznamo njegove kapacitete in upam, da jih bo pri nas uveljavil. Popestril bo konkurenco v napadu, kjer v fazi zaključkov potrebujemo konkretnost.”

Karamarko okrepil Hartberg

Marin Karamarko se po dobrih treh letih poslavlja od Fazanerije. Osrednji branilec bo kariero nadaljeval v Avstriji, poslavlja se štiri mesece pred koncem pogodbe in bo okrepil vrste ekipe TSV Hartberg, ki bo Muri zanj plačal odškodnino. Karamarko se je prav z Muro veselil naslova pokalnih in državnih prvakov, prav tako je zaigral v Konferenčni ligi. Za črno-bele je zbral 56 nastopov in ob tem dosegel en zadetek.

Komentari

Vaš komentar