Otrok Mure se po 16 letih vrača na Fazanerijo

Nogomet 14. Jan. 202221:10 > 21:262 komentarja
Delite:
Gregor Balažic je leto in pol nosil tudi dres beograjskega Partizana. Foto: AP Photo/Sergei Grits

Gregor Balažic bo po 16 letih ponovno oblekel dres Mure. S črno-belimi je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto. "V prvi vrsti so me pritegnile ambicije kluba. Mura je aktualni državni prvak in vrniti se v Prekmurje v takšnem obdobju je prava odločitev," je ob povratku na Fazanerijo povedal 33-letni branilec.

Za Muro je debitiral 30. aprila 2005, ko je Mura doma premagala Zagorje. Zaradi težav, ki so takrat nastopile v klubu se je kot sedemnajstletnik odpravil na tuje in podpisal za Benfico, kjer je dve sezoni igral za njihovo B ekipo.

Sledil je podpis pogodbe z Espanyolom, kjer je prav tako branil barve rezervne ekipe, kasneje je igral za Águilas iz Murcie. Pot ga je nato vodila v Gorico, kjer si je z dobrimi igrami ponovno utrl pot v tujino. Januarja 2011 je Balažic podpisal za ukrajinskega prvoligaša Karpaty iz Lviva in postal najdražja okrepitev kluba v zgodovini. Med igranjem za Karpaty si je prislužil tudi poziv selektorja, v reprezentanci je debitiral na prijateljski tekmi s Kanado.

Po štirih letih v Ukrajini je sledil prestop v beograjskega velikana, podpisal je pogodbo s Partizanom, kjer je v osrednji liniji tvoril dvojec z Brankom Ilićem. Po izteku pogodbe s Partizanom se je podal v Rusijo, kjer je bil dve leti in pol član prvoligaša Urala iz Yekaterinburga, nazadnje pa je igral za ciprski Enosis Neon.

Balažica navdajajo posebne emocije

“V prvi vrsti so me pritegnile ambicije kluba. Mura je aktualni državni prvak in vrniti se v Prekmurje v takšnem obdobju je prava odločitev. Vemo, kako se je Mura letos odrezala v Evropi in sam želim pripomoči k temu, da se Evropa tudi poleti vrne v Fazanerijo. Igralski kader je skupaj že nekaj let, zato vem, da prihajam v uigrano ekipo, v katero se želim čimprej vklopiti. Vračam se v domači kraj, tudi zato so prisotne posebne emocije. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami lahko pomagal tako mlajšim igralcem, kot klubu na splošno,” je ob podpisu enoletne pogodbe povedal nekdanji slovenski reprezentant.

Komentari

Vaš komentar