Iz Beleka: Domačini česa takšnega ne pomnijo tri desetletja

Nogomet 25. Jan 20229:31 > 10:41 2 komentarja
Foto: Uroš Skaza

Ponedeljek je v Beleku ponudil zares idiličen dan. Toplo, sončno vreme, rahla sapica vetra in okrog 15 stopinj nad ničlo. Če vprašate nekatere starejše nemške turiste, je bilo vreme primerno kar za sončenje zgoraj brez. In potem je prišel torek …

Ko smo včeraj pregledovali vremensko napoved, smo se ob pogledu na napovedane snežne padavine zgolj nasmejali. Kakšen sneg, saj je danes 15 stopinj in nebo brez oblačka. Ko pa smo se prebudili v torkovo jutro, smo hitro ugotovili, da so imeli meteorologi prav.

Še pred zajtrkom se ustavimo na recepciji z vprašanjem: “Kdaj je nazadnje v Beleku snežilo?” Prijazna receptorka odvrne: “Pred 29 leti.” Google nam sicer pove, da je v bližnji Antalyi snežilo leta 2016, pred tem pa v resnici dve desetletji snežink ni bilo. Tudi sicer si domačini niso povsem enotni, kdaj je tu v resnici nazadnje snežilo, zagotovo pa lahko snežne padavine v zadnjih treh desetletjih preštejemo na prste ene roke.

Foto: utrinki iz Beleka

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Kaj to pomeni za nogomet?

Za slovenske prvoligaše snežne padavine ne pomenijo nič dramatičnega. Če se nekoliko pošalimo, so pogoji zdaj res kot nalašč za to, da se nogometaši privadijo na razmere, ki jih v februarju čakajo na domačih zelenicah.

V Beleku se počasi že kaže sonce, ki bo hitro stopilo to tanko snežno odejo, tako da tekmi med Mariborom in Crveno Zvezdo ter Celjem in Kubanom iz Krasnodarja ne bi smeli biti pod vprašajem. Celjani se bodo z ruskim drugoligašem udarili ob 15.30 po slovenskem času, Maribor in Zvezda tekmo začneta ob 16.00. Ob robu igrišča bo spopad slovenskega in srbskega velikana seveda spremljala tudi Sportklubova ekipa

Dogajanje iz Beleka lahko spremljate tudi preko video zgodb Sportklubove ekipe!

Epizoda #3: Obisk Mariborčanov in zračni sladkorčki

Epizoda #2: Celjski trening na “kraški burji” in podkupovanje policista

Epizoda #1: Belek – Srečanje dveh svetov