Iz Švice v “šumo” prišel nigerijski vezist

Nogomet 15. Jul 20219:57 > 9:57 0 komentarjev
Chinwendu Johan Nkama, foto: NK Aluminij.

V Kidričevem so le dva dni pred začetkom nove sezone Prve lige Telemach predstavili peto poletno okrepitev. Novi član Aluminija je Chinwendu Johan Nkama, ki je prišel na posodo iz švicarskega prvoligaša FC Lugana.

Chinwendu Johan Nkama je že seznanjen s slovenskimi nogometnimi zelenicami, Aluminij je namreč že njegov četrti slovenski klub. V lanski sezoni je nosil dres Gorice in predtem še Postojne in Ankarana.

Svojo nogometno pot je 23-letni Nigerijec začel v klubu Flying Sports, od koder se je leta 2017 preselil k švicarskemu Luganu. V Sloveniji je skupaj vknjižil 52 nastopov in 3 podaje. V dresu Gorice je v lanski sezoni Prve lige vknjižil 28 nastopov.

Ob podpisu za rdeče-bele je nigerijski vezist povedal: “Vesel sem prihoda v Kidričevo, soigralci in strokovno vodstvo so me lepo sprejeli. Zelo hitro sem se privadil na način dela, ki ga ima glavni trener Oskar Drobne. Poznam slovensko prvoligaško sceno, zato večjih težav s prilagajanjem ne pričakujem. Želim si, da s svojimi predstavami doprinesem k dobrim rezultatom Nogometnega kluba Aluminij v sezoni, ki je pred nami.”

Šumari sezono začenjajo v soboto, ko se bodo ob 17. uri na domači zelenici pomerili s Koprom. Prenos si lahko pogledate na programih Sportkluba!