Je bil Maribor ob senzacionalnem izpadu oškodovan? (VIDEO)

Nogomet 6. Mar 202420:30 8 komentarjev
Ante Šimundža NK Maribor
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so v osmini finala pokala Pivovarne Union doživeli hud šok. V Ljudskem vrtu so vijoličaste z 2:1 po preobratu premagale Radomlje in favorizirane Štajerce izločile iz nadaljnjega tekmovanja. Preobrat mlinarjev se je začel z dosojeno enajstmetrovko, ki bo dvignila precej prahu.

Tekla je 78. minuta tekme osmine finala pokala Pivovarne Union med Mariborom in Radomljami. Vijolice so z golom Hilala Soudanija s konca prvega polčasa vodile z 1:0 in zdelo se je, da se bodo brez težav uvrstile med osem najboljših moštev pokalnega tekmovanja.

Toda nato se je zgodil dogodek, ki je tekmo obrnil na glavo. Andrej Pogačar je stekel na globinsko podajo v kazenski prostor Maribora, žogo dvignil prek vratarja vijolic Mena Bergsna, ki ga je ob poizkusu posredovanja zbil po tleh. Sodnik Dejan Balažič je brez oklevanja pokazal na belo točko, z nje pa je sicer ne najbolj suvereni nekdanji član Maribora Dejan Vokić zadel za izenačenje.

Enajstmetrovka v korist Radomelj

Za popoln preobrat mlinarjev je v zaključku srečanja s prostega strela poskrbel Caio Da Cruz, ki je presenetil še enkrat več ne najbolj suverenega Bergsna med vratnicama vijolic. Poraz vijolic pomeni, da bodo Mariborčani, če ne bo senzacije v zaključku še drugo sezono zapored končali brez lovorike.

Vrhunci tekme Maribor – Radomlje 1:2

Sporno situacijo na tekmi Maribor – Radomlje bo v ponedeljek v oddaji Pod prečko pokomentiral naš sodniški strokovnjak Damir Skomina.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje