Mraz in ne najboljše noge, a za Primoža Rogliča je pomembna samo ena stvar

Kolesarstvo 6. Mar 202419:05 1 komentar
Primož Roglič
Foto: Profimedia

Čeprav je Primož Roglič na četrti etapi dirke Pariz-Nica proti največjemu konkurentu Remcu Evenepoelu izgubil štiri sekunde, pa je novi član Bore Hansgrohe po polovici dirke proti soncu zadovoljen.

Za kolesarji na dirki Pariz-Nica je najtežja etapa do zdaj. Na četrti dan dirkanja so se pomerili na zelo razgibani etapi s ciljnim vzponom na Mont Brouilly, kjer je dnevno slavo pobral Kolumbijec Santiago Buitrago (Bahrain Victorious), ki je z napadom v zaključku strl drugega ubežnika Luka Plappa (Jayco AlUla).

Med kapetani je bilo zadnjega pospeševanja najbolj pestro že po prvem prečkanju ciljnega klanca, saj je po spustu sledil vmesni sprint v Regnie-Durette. Tam je Remco Evenepoel ugnal slovenskega zvezdnika Primoža Rogliča in mu ukradel dve sekundi, še dve pa je Belgijec Kisovčanu vzel ob prihodu v cilj.

Čeprav na koncu ni držal tempa šampiona iz moštva Soudal-QuickStep in za njim zdaj zaostaja 40 sekund (za vodilnim Plappom 1:10 minute), je bil Roglič po zahtevnem dnevu zadovoljen.

“Za nami je težka trasa, bilo pa je tudi kar precej mrzlo. Fantje so motivirani, vzdušje v ekipi je dobro. V dan smo vstopili samozavestno, fantje so res dobro dirkali. Ključno je, da dobro delujemo kot ekipa in da smo pripravljeni na naslednje dni. Vse je v nogah, tukaj moraš imeti res močne,” je v klubski izjavi dejal Kisovčan.

Skupni vrstni red po 4. etapah:

Results powered by FirstCycling.com

V skupnem seštevku je Roglič napredoval na 15. mesto. “Naša ideja je bila, da zmagamo etapo s Primožem. Zato smo nadzirali dirko, saj so bili naši fantje v ospredju. To je bil dober ekipni trud, a na koncu Primož ni imel najboljših nog, ki so bile danes potrebne za zmago. Mislili smo, da je bila Buitragov napad prezgoden, zato smo čakali ostale tekmece in jim sledili. Na koncu je Roglič končal blizu ostalih kapetanov. Morala v ekipi je visoka, vsi se res trudimo. In smo motivirani za naslednje dni,” pa je dan povzel športni direktor Bore Patxi Vila.

Na skupno pesto mesto pa se je prebil Evenepoel. Ta za vodilnim Plappom zaostaja točno pol minute, vmes pa so še Buitrago (+0:13) ter dva kolesarja UAE Emirates Brandon McNulty (+0:27) in Joao Almeida (+0:29).

“Taktika UAE je bila nenavadna. Čudno, da so pustili v beg dva močna kolesarja, ko so imeli kar štiri v vrhu seštevka. Tako pa je Jay Vine nehal zares dirkati že malce pred koncem, kar ni bilo dobro za glavnino. In ubežnika sta ostala spredaj. Razlika do njiju ni preveč lepo darilo pred zadnjim vikendom, težko bo,” pa spet ni bil zadovoljen Evenepoel.

V četrtek bo na sporedu peta etapa od Saint-Sauveur-de-Montaguta do Sisterona (193,5 km). Gre za razgibano etapo, ki pa vsaj na papirju ni tako zahtevna kot današnja.

Profil 5. etape:

5. etapa Pariz-Nica 2024. Foto: organizator

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje