Jermaniš: Pomagajte, saj naš nogomet živi od Evrope (VIDEO)

Nogomet 15. Avg 202313:44 2 komentarja
FOTO: Profimedia.

V studijskem delu po včerajšnji tekmi med Koprom in Muro, ki so jo Prekmurci dobili s 3:1, se je odprla tudi debata o slovenskih klubih v evropskih tekmovanjih. Alfred Jermaniš meni, da bi morali imeti slovenski predstavniki v Evropi več manevrskega prostora.

Alfred Jermaniš, ki je bil na Bonifiki strokovni sodelavec v studijskem delu tekme četrtega kroga Prve lige Telemach med Koprom in Muro, je povedal: “Slovenci imamo v Evropi štiri mesta. Mislim, da bi morala biti Nogometna zveza Slovenije do teh klubov bolj prilagodljiva.”

Dodal je: “Zaradi naravne katastrofe so bile tekme tretjega kroga odpovedane, zato so klubi lahko malo zadihali. Brez tega bi pomenilo, da bi bil ritem tekem prehud. Naš nogomet živi od Evrope in njenih financ.”

V Evropi so še vedno trije slovenski klubi. Olimpija danes igra povratno tekmo tretjega kroga lige prvakov proti Galatasarayu, Maribor čaka povratna tekma konferenčne lige s Fenerbahčejem, Celje pa v istem tekmovanju odhaja na gostovanje k beloruskemu Nemanu.

Celotna izjava Alfreda Jermaniša:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje