Kamerunec oddal kandidaturo za slovenski ‘pichichi’

Nogomet - video 21. Sep 202116:49 > 17:47 0 komentarjev
Tabor gosti Celjane

Rodrigue Bongongui je ime, ki slovenskim ljubiteljem nogometa vse bolj pogosto odzvanja v ušesih. Na zadnjem srečanju Tabora je nizkorasli napadalec zadel kar trikrat in "češnjicam" pomagal do zmage proti Aluminiju.

Lahko ga označimo za levo krilo ali pa napadalca, v vsakem primeru gre za izjemno lucidnega nogometaša, ki bi mu bil v teku na 100 metrov verjetno redko kdo kos.

S svojimi 166 cm meri med najnižje igralce v ligi, a mu višina očitno ne predstavlja prevelike ovire, saj na lestvici strelcev tekoče sezone v Prvi Ligi Telemach zaostaja le za Almedinom Ziljkićem in Maksom Barišičem.

Največji pečat pustil v odpadku PSG-ja

Igralec, s polnim imenom Louis Marie Rodrigue Bongongui Assougou je svoje prve nogometne korake naredil pri manj znanem francoskem klubu AS Bondy na severovzhodnih obronkih Pariza, nato pa pri 15 letih prestopil v drugo ekipo nekdanjega prvoligaša Sedana.

Daleč največji pečat je pustil v pariškem nogometnem klubu Paris FC (ta se je leta 1972 ločil od PSG), kjer je do svojega 24. leta za prvo in drugo ekipo zbral več kot 100 nastopov, prvi stik s tujino za Kamerunca, ki ima tudi francoski potni list, pa je bila Hrvaška. Pred tremi leti je postal član koprivniškega Slaven Belupa in se na 22 tekmah med strelce vpisal le enkrat.

Preporod na Krasu

V Sežani se zdi, kot da je hitronogi Bongongui končno našel sredino, kjer bi lahko v eni sezoni za nek klub statistični stolpec z zadetki napolnila dvomestna številka, kar se mu v karieri še ni zgodilo.

Pet tekem in štirje zadetki, vsi na zadnjih dveh tekmah, je trenutna bera, ki jo utegne 28-letni nogometaš zagotovo obogatiti že na prihajajoči tekmi z Muro, ki “češnjice” doma čaka v četrtek ob 15. uri (s prenosom na televiziji Sportklub).

Primorci imajo na aktualne prvake letos čudovite spomine, saj so 17. julija s Fazanerije odhajali nasmejanih obrazov, za končnih 0:3 sta takrat zadela Marko Krivičić in dvakrat Dino Stančič. Dušan Kosić ima v Bongonguiju močnega aduta, da Anteju Šimundži zaradi Tabora izpade še kakšen las.