Kandidati za trenerja Olimpije: brez Slovenca, prihaja novi Riera?

Nogomet 8. Maj 202411:32 8 komentarjev
NK Olimpija
Foto: Aleš Fevžer, grafika: Jan Gregorc

Kdo bo na vroči klopi ljubljanske Olimpije nasledil Zorana Zeljkovića? To je vprašanje, na katero mora čim hitreje odgovoriti uprava ljubljanskega kluba. V nogometni javnosti pa, seveda, že krožijo imena kandidatov za novega trenerja zmajev.

Krivec za krizo nogometne Olimpije je znan. Oziroma, bolje rečeno, javno določen od uprave zmajev.

To je Zoran Zeljković, zdaj že bivši strateg zeleno-belih. Nekdanji trener Kopra je sicer zmajevo gnezdo zapustil v sila nenavadnem trenutku, le nekaj dni pred večnim derbijem z Mariborom, ki bo odločil o 2. mestu v Prvi ligi Telemach. Ker sta z Zeljkovićem klub zapustila tako pomočnik Džengis Čavušević kot trener vratarjev Benjamin Levak, zmaji te dni niti niso trenirali. Razlog je preprost, kadra za delo s prvo ekipo preprosto ni.

Do derbija pa se odštevajo dnevi, ure, minute. Vodstvo kluba, ki mu hrbet obračajo tudi navijači in je od njih že dobilo naziv ‘cirkusanti’, mora zelo, zelo hitro najti rešitev za nastalo situacijo. Najprej pa odgovoriti na vprašanje, kdo bo sploh danes popoldne vodil trening prvega moštva in z njim začel pripravo na dvoboj z razigrano četo Anteja Šimundže. Po naših informacijah to namreč ne bo trener mladincev Boštjan Miklič.

Goran Boromisa in Igor Barišić
Goran Boromisa in Igor Barišić te dni intenzivno sestankujeta. Foto: Aleš Fevžer

Hkrati z gašenjem trenutnega požara pa klubski veljaki seveda razmišljajo tudi o tem, kdo bi lahko bil dolgoročna rešitev za mesto glavnega trenerja ljubljanske Olimpije. V nogometni javnosti je že, kot je to seveda navada, zaokrožilo nekaj imen, ki jih šepetajo ljubljanske ulice. Seznam je zelo dolg, mi pa smo izluščili tri imena, ki so nam jih namignili tisti bolj zanesljivi viri.

Prihaja nekdanji trener Rapida?

Eno izmed njih je Damir Ćanadi. Gre za na Dunaju rojenega Hrvata, ki je na vrhuncu svoje trenerske kariere deloval pri Rapidu in nemškem Nürnbergu, v Grčiji pa je atenskega malčka Atromitos v sezoni 2017/2018 s 4. mestom odpeljal celo v Evropo.

Damir Ćanadi
Bo Olimpijo prevzel nekdanji trener dunajskega Rapida? Foto: Guliverimages

54-letnik je nazadnje v lanski sezoni vodil Šibenik, s katerim je izpadel v drugo hrvaško ligo.

Morda nekdanji trener Hajduka?

Kandidat za klop Olimpije naj bi bil tudi Damir Burić. Hrvaški strateg je dvakrat v karieri vodil splitski Hajduk, trenutno pa deluje kot trener savdskega drugoligaša Ohod Club, s katerim je na 14. mestu prvenstvene lestvice, njegova trenerska prihodnost naj bi bila odprta.

Bo Olimpijo vodil Dalmatinec? Foto: Guliverimages

Gre za znano nogometno ime na Hrvaškem, Burić je kot nogometaš v dresu Freiburga igral tudi v nemški bundesligi, tam je pozneje kot pomočnik deloval pri Werderju iz Bremna in Bayerju iz Leverkusna.

Ali pa ‘novi’ Albert Riera?

Na naš seznam dodajamo tretje ime, ki prihaja iz povsem drugačnega nogometnega prostora, a je ta Olimpiji še kako dobro znan.

Ruben Albes
Iskanje naslednika Alberta Riere, kandidat Ruben Albes. Foto: Guliveimages

Vodstvo kluba ima po naših informacijah na radarju tudi 39-letnega Španca Rubena Albesa. 39-letnik je na začetku svoje kariere deloval kot trener druge ekipe Valladolida in Celte, pozneje je vodil romunski Hermanstadt, se v domovini vrnil na klop Luga, v tej sezoni je vodil Albacete, kjer je marca ostal brez službe.

Loading Poll…

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje