Karanović: Dokazal sem, da sem iz pravega testa

Nogomet 22. Maj 202221:45 > 22:08 0 komentarjev
radovan karanovic
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora se po zmagi proti Muri s 3:1 veselijo že sedemnajstega naslova državnega prvaka. Tega so osvojili v čisto zadnjem krogu Prve lige Telemach, kar je prineslo veliko mero olajšanja predvsem trenerju novih prvakov Radovanu Karanoviću.

“V vsakem primeru sem verjel, da mi bo uspelo,” je bil eden od prvih stavkov, ki jih je izrekel s pivom premočeni trener Maribora Radovan Karanović, ko je po osvojenem naslovu stopil pred novinarske mikrofone.

Glede na današnjo prikazano predstavo v Fazaneriji zmaga in osvojitev naslova za Maribor nikoli nista bila pod vprašajem, saj so bili vijolični večji del tekme boljši tekmec na igrišču. Čeprav so imeli nogometaši Mure znova oporo v svojih izjemnih navijačih in veliko željo, da jo zagodejo tekmecu, pa bi bil njihov poraz nemara lahko še izdatnejši. Zasluge za to gredo predvsem mlademu vratarju Vidu Šumenjaku, ki je zamenjal suspendiranega Marka Zalokarja in se kljub trem prejetim golom izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami.

Nogometaši Maribora
Foto: Jure Banfi

Prvič je bil tako premagan šele ob zaključku prvega polčasa, ko je zadel Rok Kronaveter, v nadaljevanju pa sta njegovo mrežo zatresla še Martin Milec v 47. in Ognjen Mudrinski v 52. minuti. “S tem, kar sem videl na igrišču, moram biti zelo zadovoljen,” je bil presrečen trener Maribora, ki kljub avtogolu svojega branilca Nemanje Mitrovića tokrat napak v igri svoje ekipe seveda ni iskal.

Kaj je po tekmi še povedal Radovan Karanović:

slavje
Foto: Jure Banfi

O tekmi:

“Mislim, da smo v tekmo šli natanko tako, kot smo želeli in pričakovali. Mislim, da smo zasluženo zmagali. Vsa čast fantom, da so v odličnem ambientu prikazali igro, ki se spodobi za prvaka.”

O številnih prekinitvah na tekmi:

“So nekoliko zmotile tudi naš ritem, a to je nogomet in na to se je treba pripraviti. Tako kot nogometaši gredo tudi navijači na tekmo z emocijami. Že na prejšnji tekmi proti Aluminiju so pokazali, da si želijo naslov in mi smo naredili vse, da lovoriko pripeljemo v Maribor.”

O tem, kaj je dejal svojim igralce po tekmi:

“Sploh še nisem imel časa, da bi jim kaj rekel. Vsi smo bili razpeti med navijači in med slačilnico. Upam, da mi bo uspelo priti do njih.”

O padlem bremenu po osvojenem naslovu prvaka:

“Zagotovo mi je z ramen padlo ogromno breme. Rad bi se zahvalil upravi kluba in direktorju za ponujeno priložnost ter izkazano zaupanje. Zahvala gre tudi mojim igralcem, ki so začeli slediti moji filozofiji. A moram biti iskren, da so trdo delali tudi fantje iz strokovnega štaba, zato jim gre velika zahvala za opravljeno delo v letošnjem letu.”

Slavje Maribora
Foto: Jure Banfi

O številnih igricah med klubi v zadnjih tednih:

“To je del nogometne zgodbe. Zdaj poskuša vsak stvari predstaviti na svoj način. Ne le v zadnjem tednu, veliko se je o tem pisalo zadnjih 14, 20 dni. Ali je to dobro, ali ne, vedo le tisti, ki to počnejo. Tudi kar se tiče Zalokarja, menim, da je bilo z naše strani napravljeno vse korektno in v tem ne vidim nobenih težav.”

O prihodnosti na klopi Maribora:

“Pogodbo imam podpisano do leta 2024, prav tako sem končal diplomo za Uefa Pro trenerja. Lahko rečem, da sem zaključil dve diplomi. Tisto pred 14 dnevi in sedaj. Mislim, da sem tako na kot izven igrišča dokazal, da sem iz pravega testa.”

O tem, ali si je mislil, da se bo po porazu proti Bravu prvenstvo zaključilo na takšen način:

“To, kar se je nam primerilo v Šiški, se je nato Kopru proti Radomljam. Proti Bravu smo bili res videti slabo, a prvič spomladi se je zgodilo, da smo takrat zaostajali za Koprom. Očitno so imeli fantje zelo težke noge in tudi nismo nastopili kompletni. A tudi tedaj sem verjel, da nam bo uspelo.”

O tem, v kakšnem stanju je prevzel Maribor:

“Moram biti iskren in reči, da sem verjel, da se bo zgodba odvila v pravo smer. Najprej sem moral narediti kratkoročen načrt, saj je prišlo najprej do prvega in nato še drugega reprezentančnega premora. Šele nato sem lahko razmišljal naprej. Prav tako sem se moral izboriti za svoj status. V vsakem primeru pa sem na pripravah v Turčiji začutil, da mi fantje sledijo in da smo naredili nastavek za dobro zgodbo, ki se je srečno odvila in dobila epilog danes proti Muri.”

marcos tavares
Foto: Jure Banfi

O Marcosu Tavaresu, ki je kariero zaključil z naslovom prvaka:

“Decembra je rekel, da bo januarja začel trenirati in sam sem ga sprejel, kot se za legendo kluba spodobi. Sam sem verjel, da bo kakšno tekmo tudi odločil, kar se je tudi izkazalo. Naredil je svoje in morda smo lahko kar nekoliko nesrečni, da takšna legenda, igralec in osebnost zaključuje kariero.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!