Kdor ne da, dobi: Zmaji iz Šume praznih rok

Nogomet 7. Nov. 202119:27
Delite:
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Aluminija so v 16. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

Tekma se je začela z veliko ofenzivo zeleno-belih, ki so izkoristili dejstvo, da so Aluminiju v obrambnih vrstah manjkali številni igralci. Nevarni napadi gostov so se vrstili eden za drugim, Mustafa Nukić je že v četrti minuti po podaji Aldairja z glavo zadel prečko, nato pa se je nekajkrat izkazal še domači vratar Luka Janžekovič.

Najprej v 14. minuti, ko je ubranil strel Gorana Milovića, ki je poskusil z zunanjo stranjo stopala, nato v 27.
minuti, ko je zaustavil strel Erica Boakyeja. Na mestu je bil tudi po poskusih Nukića in Milovića ob koncu prvega polčasa, po strelu Aldaira mu je spet pomagala tudi vratnica, Đorđe Crnomarković pa je v zadnjem napadu v prvem delu po kotu streljal čez gol.

Foto: Jure Banfi

Aluminij je sicer sredi drugega dela vzpostavil ravnotežje, izvedel je tudi nekaj nevarnih napadov, toda do nevarnejšega strela v prvih 45 minutah ni prišel.

Zato pa je bil nevarnejši v drugem delu, v katerem so sicer Ljubljančani pritiskali, Nukić je bil stalna nevarnost za gostujočo obrambo, toda lepše priložnosti so vendarle imeli gostitelji. Aljaž Krefl je v 72. minuti zadel prečko, še lepša priložnost pa se je tri minute pozneje ponudila Tinu Martiću, vendar mu je veselje preprečil vratar Nejc Vidmar, ki mu je ubranil strel iz neposredne bližine.

Foto: Jure Banfi

Zapravljeni priložnosti bi lahko v 90. minuti kaznoval Marko Futacs, po podaji Svita Sešlarja je prišel do strela v kazenskem prostoru, vendar žoge ni znal spraviti mimo Janžekoviča.

Kar ni uspelo gostom, je v zadnjem napadu sodniškega dodatka domačim. Roko Prša se je v kazenskem prostoru dokopal do žoge, streljal, njegov poskus ne bi bil nevaren, a je pred Vidmarjem žogo s prsmi preusmeril Elšnik, na njegovo nesrečo je končala v mreži. Takoj zatem je sodnik Dejan Vinčić odpiskal konec tekme.

Olimpija bo v naslednjem krogu gostila Muro, Aluminij pa bo gostoval pri Mariboru.

Aluminij – Olimpija 1:0 (0:0)

Stadion v športnem parku Kidričevo, gledalcev 400, sodniki: Vinčić, Benc, Šumer.

Strelec: 1:0 Elšnik (90., a. g.).

Aluminij: Janžekovič, Martić, Marinšek, Kadrič (od 73. Kidrič), Prša, Matjašič, Dodlek (od 82. T. Pečnik), Nkama, Schaubach, Krefl, Đerlek (od 73. Brest).

Olimpija: Vidmar, Boakye (od 84. Fink), Crnomarković, Milović, Pavlović (od 73. Kompan Breznik), Tomić (od 63. Futacs), Elšnik, Kapun, Aldair (od 84. Sešlar), Ziljkić, Nukić.

Rumeni kartoni: Dodlek, Prša; Pavlović.
Rdeč karton: /

 

Potek srečanja v Kidričevem:

90.+4: GOOOL! 1:0! Aluminij je v zadnji sekundi tekme prišel do zmage. Vidmarja je po strelu Prše je svojega vratarja premagal Elšnik.

Avtogol Olimpije:

90. minuta: Kakšna priložnost za Olimpijo. Po izjemni diagonalni podaji Finka je do žoge prišel Sešlar in iskal Futacsa. Madžarski napadalec je sprožil, a Janžekovič se je ponovno izkazal.

Priložnost Olimpije:

76. minuta: Vidmar rešuje Olimpije. Po podaji Dodleka in visokem skoku Schaubacha je do strela prišel Martić.  Mnogi so že videli vodstvo domačih, a je vratar Olimpije dobro zaprl kot in rešil Zmaje.

Izjemna obramba Vidmarja:

73. minuta: Trese se tudi vratnica Olimpije! Po samostojni akciji je pol predložek pol strel zadel prečko Zmajev, tokrat je bila sreča na strani gostov.

Prečka Aluminija:

59. minuta: Po podaji Dodleka je žoga presenetila Crnomarkovića, ki bi skoraj premagal svojega vratarja. K sreči Olimpije je bil Vidmar pozoren in akcijo spremljal. Četudi bi bil branilec Olimpije še bolj “natančen”, bi vratar popravil njegovo napako.

55. minuta: Olimpija v drugem polčasu bolj zadržana, a vseeno je takole sprožil Nukić. Janžekovič ni imel veliko dela.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA! Statistika: Razmerje v strelih 11:2 v prid s gostov. V okvir vrat: 9:2.

42. minuta: Kakšna priložnost za goste, a spet ni bilo zadetka. Zatresla se je tudi vratnica, veliko sreče za Aluminij. Močno je sprožil Aldair, a okvir vrat je Olimpiji še drugič preprečil veselje.

Vratnica Aldairja:

38. minuta: Nov nevaren poskus Nukića, a Janžekovič je vroč. Njegova mreža se za zdaj še ni zatresla.

35. minuta: Po podaji s kota je do strela prišel Nkama, a bil je premalo natančen. Vidmarju ni bilo potrebno posredovati.

27. minuta: Nov strel v okvir vrat. Močno je sprožil Boakye, a Janžekovič je bil spet na mestu.

26. minuta: Tudi Aluminije je pokazal, da je lahko nevaren. Obrambo gostov je prehitel Kadrić in lepo podal ne drugo vratnico, kjer je le za malo zamudil Đerlek.

14. minuta: Zmaji pritiskajo na vrata Šumarjev. V lepi priložnosti za zadetek se je znašel Milović, tudi odlično sprožil, izkazala pa se je vratar Aluminija Luka Janžeković.

Strel Milovića:

8. minuta: Nov poskus gostov. Do strela je prišel Ziljkić, a grdo zgrešil.

4. minuta: Olimpija je začela zelo poletno in hitro zapretila. Po podaji Aldairja z leve strani je Nukić stresel celo prečko, a ostalo je pri 0:0.

Prečka Olimpije:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

https://twitter.com/nkolimpija/status/1457363661597597702?s=20

Komentari

Vaš komentar