Klavrn in hiter konec predsedniške zgodbe Damirja Skomine

Nogomet 24. Maj 202210:37 > 10:59 4 komentarji
Damir Skomina ni več predsednik MNK Izola.

Damir Skomina, ki je lansko poletje zaključil sodniško kariero in pompozno sedel na čelo slovenskega nogometnega tretjeligaša Izole, je svojo ambiciozno predsedniško zgodbo hitro končal. Včeraj je odstopil s svojega položaja.

“Zanima me ustvarjanje projekta, ki bo dolgotrajen. Stvari želimo zasnovati na zelo zdrav način. Vem, da se v nogometu stvari ne da narediti prek noči. Želimo vzpostaviti delo z mladimi in fantom ponuditi možnost za razvoj. Ne bomo se veliko pojavljali v medijih, ampak se bomo zaprli in garali v tišini,” je konec avgusta lani Damir Skomina naznanil, da postaja predsednik slovenskega tretjeligaša MNK Izola.

Najboljši slovenski nogometni sodnik, ki je sodil tudi finale lige prvakov, je v novo vlogo skočil pompozno. Odhod v predsedniške vode je naznanil ob robu poslovilne tiskovne konference, ki so mu jo pripravili na Nogometni zvezi Slovenije.

Čeprav gre za slovenskega tretjeligaša, ki takšne medijske podpore sicer ne bi bil deležen, je bilo zaradi zvenečega imena novega predsednika Izole precej drugače. Tišine ni bilo. Pozneje tudi zaradi potez, ki jih je Skomina tam vlekel. Spomnimo, decembra lani je dvignil veliko prahu s čistko, ki jo je uprizoril.

Napovedi ni uresničil in včeraj razočaran odstopil

Ko je Skomina prišel na čelo Izole, ustanovitvene članice prve slovenske nogometne lige, je imel velike cilje in želel izolski nogometni klub vrniti na pota stare slave.

“Celotno jesen so imeli možnost dokazovanja. Na koncu so bili šesti. Šesti med šestimi klubi, ki imajo resne ambicije. Cilj pa je bila uvrstitev v drugo ligo. Gre torej za veliko nesorazmerje,” je ob odslovitvi številnih igralcev in veliki zimski prevetritvi, v času katere je v klub pripeljal tudi Dareta Vršiča (ta je potem odigral le 119 minut), odločno povedal.

Izola je potem sezono 2021/22 končala na petem mestu tretje lige zahod (lani je bila pod vodstvom Vlada Badžima, ki pa ga je Skomina ob prihodu takoj odslovil, druga) in bila daleč od skoka v drugo ligo, kar je Skomino očitno tako razočaralo, da je nad izolsko nogometno zgodbo kljub obljubam o dolgoročnosti hitro obupal.

Novica še ni uradno potrjena, a Skomina je včeraj odstopil s svojega položaja, tako da Izola spet išče novega predsednika.

Bo novega predsednika pomagal poiskati Ante Guberac?

Najverjetneje bo novega vodjo dobila na klubski skupščini, ki bo v začetku julija. Morda to postane kdo, ki ga bo pomagal izbrati predsednik Kopra Ante Guberac.

Ta ima namreč že nekaj časa idejo, da bi Izola postala podružnica Kopra, pri kateri bi slovenski državni podprvak in pokalni prvak kalil tudi nekatere igralce za svoj klub.

Izola v mlajših selekcijah, mladinski in kadetski, sicer nastopa v drugi ligi. Tudi tam v tej sezoni ni bila preveč uspešna. Mladinci so tekmovanje končali na desetem, kadeti pa na sedmem mestu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje