Damir Skomina: Ne pristajam na izsiljevanje

Nogomet 3. Dec 202114:16 > 14:27 17 komentarjev
Damir Skomina

Predsednik MNK Izola Damir Skomina je potrdil popolno igralsko prevetritev obalnega tretjeligaša, a odločno zanikal neizpolnjevanje denarnih obljub. ''Poravnali smo vse, kar je bilo dogovorjeno s predhodnim vodstvom. Do zadnjega centa. V prihodnje pa želim ambiciozne fante. Konec je plačane rekreacije,'' pravi nekdanji vrhunski sodnik.

“Nisem prišel, da bi igrali v tretji ligi. Dobro vem, kaj želim. Še bolj pa vem, česa ne želim. To pa je izsiljevanja mladih neambicioznih ljudi, ki so se predali,” ob odzivu na zapis o spremembah v Izoli poudarja Damir Skomina, ki je letos tudi uradno zaključil ugledno sodniško kariero in prevzel predsedniško krmilo MNK Izola. Potrdil je, da je po jesenskem delu prvenstva, v katerem njegov klub zasedba šesto mesto v 3. SNL-zahod, potegnil črto in postavil nova pravila igre.

Za sodelovanje se je namreč zahvalil glavnini prve ekipe. Po njegovih besedah se je treningov v povprečju udeleževalo med 12 in 14 nogometašev. Ostala je le trojica. “Celotno jesen so imeli možnost dokazovanja. Na koncu so bili šesti. Šesti med šestimi klubi, ki imajo resne ambicije. Cilj pa je bila uvrstitev v drugo ligo. Gre torej za veliko nesorazmerje,” pravi Skomina, ki je izpostavil tudi vprašanja izplačil.

“Ne drži, da se nismo držali finančnih dogovorov. S predhodno upravo so imeli nogometaši ustni dogovor o plačilu za udeležbo na treningih. To je bilo poravnano do zadnjega centa. Fantje so večinoma v klubu leto in pol. Poravnali smo jim vse. Še več, sedmerici sem celo povišal zneske,” je poudaril. Ob tem o zneskih ni želel govoriti, zatrdil pa je, da so plačila znatno višja od konkurence na tej tekmovalni ravni.

“Tisti, za katere ni bilo prostora v klubu, zdaj preko kapetana izražajo željo po nadaljnjem sodelovanju. Prosijo za pogovore. Govorijo o koraku nazaj, o šumu v komunikaciji … Toda mene to ne zanima več. Z izsiljevalci sem zaključil. Zato sem se jim preprosto zahvalil za sodelovanje,” nam je zatrdil Skomina, ki donedavni izolski zasedbi očita preskromno ambicioznost in bivanje v coni udobja.

“Njim je bilo vseeno, katero mesto na lestvici zasedajo. Za njih je nogomet ‘špas’. Tudi na treningih. Plačana rekreacija. Poleg tega so bili pogosto poškodovani, za odsotnost pa so navajali različne izgovore. Tudi takšne, da ne morejo na tekmo zaradi obolelega psa. Tega je nepreklicno konec,” je pristavil.

Skomina zagotavlja, da je zdaj v dogovoru sem z novimi 20 nogometaši. “Želim ambiciozne fante, ki bodo izkoristili priložnost. V Izoli me ne zanima tretja liga. Želim napredovanja. Najprej v drugo ligo, dolgoročno tudi v prvo,” napoveduje nekdanji sodnik, ki tudi v prihodnje zaupa trenerju Marku Krnjiću: “Želimo profesionalen program in ne program prilagojen neambicioznem okolju. Zato sem tudi hitro ukrepal. In to ne po treh zmagah, kot ste zapisali, temveč po šestih krogih s tekmami proti ekipam iz spodnjega dela ter tremi zmagami in prav toliko remiji.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje