Konec sage: Josip Iličić se vrača v Maribor

Nogomet 5. Okt 202210:05 1 komentar
FOTO: Guliverimages.

Govoric je konec. Josip Iličić se je vrnil v NK Maribor. Pogodbo je podpisal vse do leta 2025, nosil pa bo, kakopak, dres s številko 72. Uradna predstavitev povratnika v vijoličasti dres bo danes ob 17.00.

Kar se je kuhalo že nekaj časa, je pričakovan epilog dobilo danes – Josip Iličić se po poletju 2010 vrača v Maribor. Dolgoletni slovenski reprezentant je na vsega enajstih tekmah pred dvanajstimi leti začaral mariborsko občinstvo, ki je nestrpno pričakalo vrnitev nogometnega “profesorja”. In ga dočakalo.

Šuler: Med Josipom in Mariborom je posebna vez

“Velik dogodek za vse, gre za zadevo, ki nedvomno izstopa iz okvirjev in pomeni veliko. Ne samo za Maribor, ampak na splošno za slovenski nogomet. Gre za posebno vez, ki je stkana med Josipom in Mariborom, kar je tudi privedlo do pozitivnega razpleta zahtevnega izziva. Zamisel, ki se je morda za nekoga zdela nerealna, je uresničena,” je vrnitev Josipa Iličića pospremil športni direktor Maribora Marko Šuler.

“Veliko dela in energije je bilo treba vložiti, da nam je uspelo. Toda Josip je tukaj, izbral je Maribor in tudi zato je Maribor drugačen od ostalih. Tokrat je predstavitev okrepitve drugačna, saj oznanjamo prihod igralca, o katerem je brezpredmetno izgubljati besede. Zaznamoval je zgodovino Maribora in slovenskega nogometa, vendar še ima pred seboj zlata leta,” je še poudaril prvi kadrovnik Maribora.

Foto: SPS

Na debi bo moral še nekoliko počakati

Če novica o Kranjčanovi vrnitvi ni presenetljiva, pa je morda nekoliko bolj zanimivo to, da je pogodbo z vijolicami podpisal vse do leta 2025. Kljub uradni potrditvi prestopa pa bodo morali navijači Maribora vendarle še nekoliko počakati, da bo “Jojo” znova tudi na igrišču nadel dres Maribora.

“Dolgoročna pogodba potrjuje, kako resna je zadeva. Josip res nekaj časa ni igral, treniral je po samostojnem programu in ob potrditvi dogovora še ne moremo z gotovostjo napovedati premiere na igrišču. Seveda bo potreboval nekaj časa, da doseže ustrezno stopnjo pripravljenosti. Prihaja pa z velikim motivom in željo, sposoben se je hitro prilagoditi zahtevam, saj ob svojih izkušnjah zna odmerjati napore. Ne bomo prehitevali, bomo pa s skupnimi močmi naredili vse, da ga čim prej vidimo skupaj z moštvom na terenu,” obljublja športni direktor vijolic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje