Koper bo unovčil sijajno sezono, uspel mu je velik prestop

Nogomet 28. Maj 202218:23 > 18:361 komentar
Lamin Colley je na izhodnih vratih Kopra.

Koper ostaja brez napadalca Lamina Colleyja, ki odhaja na Madžarsko. Koprčani bodo z 28-letnim Angležem gambijskih korenin dodobra zaslužili.

Lamine Colley le leto za tem, ko je tja prišel iz Gorice in podpisal dveletno pogodbo, odhaja v Akademijo Puškaš. Madžarski prvoligaš bo Kopru za 28-letnega napadalca nakazal 600 tisoč evrov, Koprčani pa bi utegnili ob nekaterih izpolnjenih bonusih zaslužiti še več.

Prestop še ni uradno potrjen, a kot trdijo naši madžarski viri, je več ali manj sklenjen. Colleyja od sanjske pogodbe loči le še zdravniški pregled. Na Madžarskem naj bi služil desetkratnik tega, kar je v Sloveniji.

Colley, ki je pred tem igral v angleških nižjeligaših, je iz Belgije v Slovenijo prišel poleti leta 2019, ko je okrepil Gorico. Z njo je najprej nastopal v prvi, potem pa v prejšnji sezoni tudi v drugi ligi.

Pred začetkom prejšnji teden končane sezone je prišel v Koper in zanj dosegel 10 prvenstvenih golov v 34 nastopih.

Dvakrat na štirih tekmah je zadel tudi v pokalu in bil veliki junak finala. Na tekmi proti Bravu je pri zmagi s 3:1 dosegel dva gola.

Posledica sijajne sezone, verjetno bo odšel še kdo

Koper tako že unovčuje sijajno sezono, ki je za njim. Sezono 2021/22 je končal na drugem mestu prvenstvene lestvice in bil do zadnjih minut v igri za naslov. Pred tem je osvojil pokal.

Trener Koprčanov Zoran Zeljković bi utegnil do začetka nove sezone izgubiti še kakega od nogometašev iz napada, ki je v prejšnji sezoni blestel. Na “udarcu” snubcev sta po dobri sezoni verjetno preostala tuja nogometaša v napadu Kopra, Jamajčan Kaheem Parris in Nigerijec Bede Osuji. Parris je v prejšnji sezoni, podobno kot Colley, dosegel 12, Osuji pa 9 golov.

Komentari

Vaš komentar