Ogorčeni Guberac: Sramota! Maribor zame ne obstaja več

Nogomet 22. Maj 202221:13 > 21:36 12 komentarjev
Ante Guberac sporoča: "Zame je prvak Koper!"

Ante Guberac, predsednik FC Kopra, ki je ostal brez naslova državnega prvaka, je po zadnjem sodnikovem žvižgu zadnje prvenstvene tekme sezone brez dlake na jeziku uperil prst proti Mariboru in dejal, da razplet prvenstva zanj ni regularen.

“Sramota! To je sramota za slovenski nogomet. Dogaja se nekaj, kar se v našem nogometu še ni. Očitno je Maribor tako zelo odvisen od tega naslova, da ga je enostavno moral dobiti. Verjetno je denar, ki ga je v klubu pustil Zlatko Zahović, skopnel. Zaradi tega so v Mariboru zdaj naredili vse, da bi spet napolnili blagajno,” je bil neposredno po zadnji tekmi Kopra v tej sezoni besen Ante Guberac in seveda ciljal na to, s čimer se je NK Maribor povezovalo v zadnjem tednu.

Obnovimo dogajanje, najprej so pri športnem dnevniku Ekipa v javnost spravili informacijo, da so bili Radomljani za tri točke, ki so jih v predzadnjem krogu osvojili v Kopru, finančno stimulirani s strani Maribora.

Potem je na predvečer zadnjega prvenstvenega kroga veliko prahu dvignilo še sporočilo za javnost iz vrst Mure, zadnjega nasprotnika Maribora, pri katerem so suspendirali Marka Zalokarja. V odsotnosti poškodovanega Matka Obradovića prvi vratar Mure bojda ni želel zaigrati proti Mariboru, s katerim naj bi bil že dogovorjen za prestop.

“Če bo možno, bomo mariborski naslov spodbijali”

“Po vseh zakulisnih igricah, o katerih sem slišal in bral, je Koper, dokler sem jaz njegov predsednik, prekinil vse odnose z Mariborom, do katerega smo izgubili spoštovanje. Maribor zame ne obstaja več,” je bil do daleč najbolj trofejnega kluba v Sloveniji oster Guberac.

“Do tega tedna sem Maribor spoštoval, zame je bil institucija. Najboljši nogometni klub v Sloveniji. Od danes naprej ga ne morem več. To, kar se počne, je sramota za celotno ligo. S takšnimi zadevami spodbujamo druge, da bodo počeli isto. Zakaj tega ne bi izkoriščali? Počakali bomo en teden, da vidimo, kaj se bo dogajalo. Če bo obstajal le milimeter prostora za to, bomo mariborski naslov spodbijali,” je še povedal prvi mož Kopra, ki bi v zadnjem krogu za naslov potreboval zmago nad Bravom, ob tem pa moral upati da Maribor ne bo zmagal v Murski Soboti. Na koncu Koper ni premagal Brava, Mariborčani pa so s 3:1 premagali Muro.

Koper bi brez naslova ostal tudi, če bi v Ljubljani zmagal.

O čem je Ante Guberac po koncu sezone še govoril:

O tem, ali bo Koper urgiral pri Nogometni zvezi Slovenije:
“Čakamo na pravna mnenja. Če bo možno, da karkoli dosežemo in dokažemo, da to ne spada v naše tekmovanje, bomo to naredili in nepravilnosti dokazovali. Če pa je v naši ligi dovoljeno, da se podkupuje nasprotne ekipe, potem bomo Mariboru čestitali. Jim rekli ‘frajerji ste, kupili ste prvenstvo. Čestitamo vam za naslov!'”

O tem, ali ima zaupanje v Nogometno zvezo Slovenije:

“Zaupam jim in pričakujem, da bodo sprožili postopke. Po našem kodeksu takšno početje ni dovoljeno. Če bo vsaj milimeter prostora, bomo naredili vse, da ta naslov izničimo.”

O sezoni 2021/22:
“Ponosen sem na fante, na trenerja, na cel klub. Ko sem tri leta nazaj prišel v Koper, smo bili v tretji ligi. Danes smo, vsaj zame, državni prvaki. Jutri bodo verjetno vsi govorili, da je Maribor prvak, ampak ta naslov ima velik, črn madež, ki ga ne bo moč izbrisati. Zame ni normalno, da se to počne. Počakajmo. Oglasiti se bodo morali tudi pri zvezi. Morali bodo povedati, kaj se je dogajalo. Če se to ne bo zgodilo, bomo z novo sezono s podobnim početjem začeli tudi mi in liga bo postala balkanska. Vsak bo vlekel na svojo stran.”

O pokalni lovoriki:

“Pokal nam ni prinesel čisto nič. V finalu bi lahko igrali z drugo ekipo, Evropo smo imeli že zagotovljeno. Pokal nam je prinesel samo težave, ampak smo ne glede na to igrali pošteno. Fantom ne morem očitati ničesar. Dali so vse ob sebe. Zame so prvaki. Lahko govorijo in pišejo, kar hočejo, prvak je Koper.”

O ambicijah za naslednjo sezono:
“Na tak način izgubiš voljo do nogometa. To, kar se dogaja, se pri nas ni še nikoli. V slovenskem nogometu je vedno odločalo igrišče. Glede na to, kaj vse se je dogajalo v zadnjih 14 dneh, v tej sezoni ni bilo tako. To ni igrišče. To je lumparija. Lopovščina, ki ne spada v slovensko ligo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje