Muraši končali koprske sanje o Evropi

Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kopra so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Muri z 1:2 (1:0).

Koprčani so v boj z Muro šli z željo po zmagi, ki bi jim ob spodrsljaju Domžal proti Radomljam prinesla končno četrto mesto in igranje v 1. krogu kvalifikacij konferenčne lige. Če so jim Radomljani pomagali, pa si sami izbranci Zorana Zeljkovića niso, saj so izgubili. Muri je zmago priigral drugi najboljši strelec lige Mirlind Daku, s tem pa se je črno-bela zasedba na lestvici tudi prebila pred Koper, ki je sezono končal na šestem mestu.

Koprčani so po željah začeli tekmo, Bright Edomwonyi se je namreč sprehodil skozi Murino obrambo in na koncu žogo poslal pod prečko za svoj deveti gol sezone. Mura je bila blizu zadetka v 24. minuti, ko je Mihael Klepač sprožil z 19 metrov in oplazil vratnico.

V 30. minuti je Edomwonyi še drugič na tekmi zadel mrežo Mure, vendar je bil v prepovedanem položaju. Mura je imela nekaj več strelov, vendar ne posebej nevarnih, tudi v 39. minuti je z glavo zgrešil Matic Maruško.

V 53. minuti pa je Mura izenačila, s 25 metrov je streljal Nikola Jovićević in z nizkim strelom premagal Andana Golubovića. Dve minuti pozneje je Ivan Novoselec blokiral nov nevaren poskus Mure, Kopru pa kljub večji želji po nujni zmagi za končno četrto mesto nikakor ni uspelo prebiti gostujoče obrambe.

Domači so sicer oblegali kazenski prostor Prekmurcev, vendar ni bilo ne prave zadnje podaje ne pravega strela, že v sodniškem dodatku pa je Kai Cipot blokiral poskus Luke Kambiča iz bližine.

V 94. minuti je Andrej Kotnik zadel še vratnico, minuto pozneje pa so koprske upe na četrto mesto pokopali muraši, ko je po podaji Mihaela Klepača svoj 19. gol v sezoni zadel Daku. Le Žan Vipotnik iz Maribora je dosegel enega več.

Koper – Mura 1:2 (1:0)

* Stadion Bonifika, sodniki: Sagrković, Vojska, Salkić.
* Strelci: 1:0 Edomwonyi (7.), 1:1 Jovićević (53.), 1:2 Daku (90+5.).
* Koper: Golubović, Koderman, Prce, Benedičič, Novoselec (od 90+1. Kambič), Correia, Krajinović, Fanimo (od 56. Kotnik), Barišić (od 90+1. Jašaragić), Edomwonyi (od 56. Nkada), Osuji.
* Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Morris (od 82. Balažic), Kous (od 73. Beganović), Maruško, Brkić, Klepač, Domjan (od 46. Jovićević), Šarić (od 61. Kasalo), Daku.
* Rumeni kartoni: Koderman, Nkada; Kous, Brkić, Daku.
* Rdeči karton: /.

Konec tekme!

95. minuta: GOOOOOL! Preobrat v Kopru, strelec pa kdo drug kot Daku, ki je izkoristil prostor, potem ko so domači krenili v popoln napad.

92. minuta: Koprčani so če lep čas nevarnejši. Nazadnje je so domači sprožili z desne, a je bil strel blokiran.

57. minuta: Koper bi skoraj znova prišel do vodstva, a je bil strel Kotnika blokiran.

53. minuta: GOOOOL! Izenačenje na Bonikifi! Jovičević je mojstrsko zadel z razdalje.

45. minuta: Barišić je prišel do strela z glavo, a gostujoči vratar ni imel pretežkega  dela.

23. minuta: Klepač je z levico z razdalje močno streljal, a je žoga le opazila oddaljenejšo vratnico.

7. minuta: GOOOL! Koper vodi! Edomwonyi se je odlično znašel v gneči in v slalomu prišel do strela in tudi gola za Koper.

Začetek tekme!

Postavi:

Koper: Golubović, Koderman, Prce, Benedičič, Novoselec, Correia, Krajinović, Fanimo, Barišić, Osuji, Edomwonyi.

Mura: Mihelak, Kuzmić, K. Cipot, Kobie, Kous, Maruško, Šarić, Brkić, Domjan, Klepač, Daku.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje