Krznarja razburil sodniški kriterij na štajerskem derbiju

Nogomet 5. Maj 20249:00 4 komentarji
nogomet nk celje damir krznar
Foto: Jure Banfi

Trener Celja in nekdanji trener Maribora Damir Krznar bo želel hitro pozabiti tokratni štajerski derbi. Aktualni državni prvak je sicer v Ljudskem vrtu odigral prvo tekmo po osvojenem naslovu in v štajerski prestolnici doživel poraz z 1:3.

Celjani so v tekmo vstopili s tremi osrednjimi branilci in igrali v zanje neznačilnem slogu. Prvaki nikakor niso našli svojega ritma, Maribor pa je to s pridom izkoriščal. Že po prvem polčasu so vijoličasti vodili z 2:0, tekmo pa na koncu dobili s 3:1.

“Odločilen je bil prvi polčas. Zamisli niso delovale. Jaz sem krivec. Poskušali smo nekaj, česar nismo velikokrat trenirali, zaenkrat le na enem treningu. Zamisel ni delovala, zato smo se v drugem delu vrnili v znane tirnice in bili boljši. Bili smo blizu. Puščali smo prostor, kar smo sprejeli, saj smo morali tvegati. Mariboru čestitam za dobro tekmo,” je po obračunu proti svojemu nekdanjemu klubu povedal Krznar.

Hrvaški strateg se je ob spremembi igralnega sistema tudi sicer odločil za zelo spremenjeno enajsterico. Številne menjave so sicer bile plod poškodb, reprezentant Žan Karničnik pa tekme ni začel, ker Krznar že razmišlja o evropskem prvenstvu. Trener Celja kot kaže želi pomagati Sloveniji. “Karničnik je dobil pet dni odmora tudi zaradi reprezentance. V dobri formi mora na priprave reprezentance in tudi zato takšna odločitev.”

Celjani, ki so v prejšnjem krogu že osvojili naslov, bodo po napovedi trenerja tudi na preostalih tekmah sezone preskušali nove stvari, ki jim bodo prišle prav v Evropi, kar napoveduje pester zaključek Prve lige Telemach.

NK Celje
Celjani so po zmagi nad Olimpijo dolgo proslavljali naslov, kar se je zagotovo poznalo tudi na štajerskem derbiju. Foto: Jure Banfi

O čem je po štajerskem derbiju še govoril Damir Krznar?

O razlogih za spremembo taktike:

Moramo se pripravljati za naprej. Tudi proti Kopru in Radomljam bomo poskušali s tremi v zadnjimi vrsti, a z drugačnim napadom. V pripravah na Evropo se moramo pripraviti na to, da lahko igramo na različne načine. Mislim, da je to dobra možnost, da osvojimo takšno taktiko.

O morebitnih očitkih, da je s posegi v postavo pomagal Mariboru, ki se bori za drugo mesto:

To zelo odločno zanikamo. Tamar Svetlin je zadnje tri tekme igral s poškodovanim nohtom in otečenim prstom. Tokrat je bil na klopi za vsak slučaj. Nejc Ajhmajer je manjkal zaradi poškodbe in zato ni mogel igrati Prutsev, saj je Mačak zadovoljil pravilu mladega igralca. Karničnik je dobil pet dni odmora tudi zaradi reprezentance. V dobri formi mora na priprave reprezentance in tudi zato takšna odločitev.

O napakah, ki so lahko v Evropi hitro usodne:

To me ne skrbi. Vsako učenje poteka na napakah. Tako je v nogometu. Moraš delati napake, da lahko slednje odpraviš. Moramo vztrajati. Ko je otrok v šoli in je dober v matematiki in slab pri slovenščini, boste z njim zagotovo več delali na slovenščini.

O njegovi izključitvi in nestrinanju s sodniškimi odločitvami v drugem polčasu:

Ali ste tudi vi opazili različen kriterij? Če ga niste, potem se opravičujem sodnikom in vam. Morate me razumeti kot trenerja, saj sem izpadel smešen pred igralci. Med odmorom sem jih nahrulil, zakaj potrebujejo toliko časa, da se adaptirajo na kriterij sodnika. Videli smo, da moramo biti ostrejši. V drugem polčasu smo postali agresivnejšii, a je vsak kontakt naenkrat prekršek. Pred ekipo sem izpadel smešen. Kot da sta sodila dva sodnika. V prvem polčasu nihče ni nič komentiral, v drugem delu pa smo zaradi ugovarjanja prejeli kar pet kartonov.

O sodniškem kriteriju v prvem polčasu:

V prvem polčasu sem užival. Fantje se morajo prilagoditi kriteriju. Super evropsko sojenje. O drugem polčasu pa je bolje molčati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje