Aluminij v Novo Gorico odhaja z lepo prednostjo

Nogomet 25. Maj 202319:48 > 22:08
Foto: NK Aluminij

Na prvi tekmi kvalifikacij za popolnitev Prve lige Telemach so nogometaši Aluminija ugnali Gorico s 3:1. Kidričani bodo tako v nedeljo lovili povratek med elito, vrtnice pa čaka zahtevna naloga, če želijo tudi v prihodnji sezoni nastopati v slovenski prvi ligi.

Domačini niso prav nič zadržano odprli srečanja, prej nasprotno, nogometaši Aluminija so imeli v uvodnih minutah več od igre, kar se je obrestovalo v 7. minuti srečanja, ko je Marko Brest popeljal domačine v vodstvo.

Toda po vodilnem zadetku je pobudo prevzela Gorica in ni trajalo dolgo, da so vrtnice prišle do izenačenja. V 19. minuti je Alen Krajnc vrhunsko zaključil akcijo in izid je bil poravnan.

Do konca prvega polčasa so si gostje v 44. minuti pripravili veliko priložnost, ki pa jo je strelec izenačujočega zapravil. Tako sta na odmor tekmeca odšla poravnana.

Izenačujoči zadetek Gorice:

V nadaljevanju so najprej zapretili nogometaši Gorice. Bernard Karrica je imel veliko priložnost, toda izkazal se je domači vratar Tibor Banić. V 56. minuti so Kidričani prišli do enajstmetrovke, ki jo je uspešno izkoristil Nik Marinšek.

Prav kapetan in strelec drugega zadetka za domačine je v 78. minuti odlično zaposlil Daniela Skibo, ta pa je rutinirano zaključil akcijo in postavil piko na i zmagi Aluminija, ki bo v nedeljo lovil preboj med elito.

Tretji zadetek Aluminija:

Potek srečanja v Kidričevem


Aluminij – Gorica 3:1 (1:1)

Brest 7., Marinšek 57./11-m, Skiba 78.; Krajnc 19.

GOOOL! Kidričani so še tretjič zadeli v polno. Marinšek je odlično podal, Daniel Skiba pa je v 78. minuti rutinirano zaključil akcijo.

GOOOL! Aluminij znova vodi. V 57. minuti je Nik Marinšek izkoristil enajstmetrovko.

56. minuta: Prekršek za enajstmetrovko! Aluminij bo imel na voljo najstrožjo kazen.

47. minuta: Bernard Karrica se je znašel iz oči v oči z domačim vratarjem, toda izid ostaja nespremenjen.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa.

44. minuta: Velika priložnost za vrtnice, znova se je v priložnosti znašel Krajnc, toda na koncu so gostje dobili zgolj udarec iz kota.

GOOOL! Ni trajalo dolgo, gostje iz Nove Gorice so že v 19. minuti prišli do izenačenja. Z izjemnim strelom je Alen Krajnc poskrbel za zadetek gostov.

GOOOL! Aluminij vodi. V 7. minuti srečanja je Marko Brest popeljal domačine v vodstvo, toda zadetek gre vsaj nekoliko tudi na dušo gostujočega vratarja Uroša Likarja, ki tokrat ni najbolje posredoval.

Začetek tekme v Kidričevem.

Enajsterici:

Kvalifikacije za Prvo ligo Telemach

Četrtek, 25. maj

Aluminij – Gorica 3:1 (1:1)
Brest 7., Marinšek 57./11-m, Skiba 78.; Krajnc 19.

Nedelja, 28. maj

17.30 Gorica – Aluminij

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje