Legenda Maribora: Najslabša ekipa v zgodovini kluba (VIDEO)

Nogomet 24. Okt 202310:30 1 komentar

V oddaji Pod prečko sta se težav v Ljudskem vrtu dotaknila tudi gost Amir Karić in nekdanji trener vijoličnih Simon Rožman, ki je bil nedolgo nazaj del mariborskega dogajanja.

Maribor po novi ničli, praznih rok so vijoličasti ostali v Šiški, kjer jih je z 2:1 premagal Bravo, kar je bil že peti poraz slovenskega velikana v sezoni, za vodilnim Celjem zaostaja že za velikih 12 točk. Slabi rezultati so s trenerskega stolčka odnesli Damirja Krznarja, a hitro se je izkazalo, da bo imel veliko dela tudi povratnik na vijolično klop Ante Šimundža. Legenda kluba Amir Karić ni optimist.

“Ne bom se veliko zmotil, če rečem, da ima Maribor trenutno najslabšo ekipo v zgodovini. Ne razumem, kako je mogoče, da nogometaši, ki trenirajo šestkrat tedensko, ne sprintajo za grb kluba, za katerega vemo, koliko pomeni. Da ne daš vsega od sebe, da na tekmi ne potrošiš vse, kar imaš v rezervoarju, je neverjetno. Verjamem, da so vedeli, da je Bravo odličen, sploh doma. Logično je, da se postavijo v položaj, ki jim najbolj leži, to je usmerjeno v obrambo in protinapad. Če po izgubljeni žogi ne delaš pritiska, če ne narediš vse, da jo dobiš nazaj, ne zapiraš prostora, je normalno, da bo nasprotnik to izkoristil in kaznoval,” je v oddaji probleme v Mariboru komentiral Amir Karić in tako posredno pokazal s prstom na slabo kadrovanje, na igralce, ki si ne zaslužijo nositi vijolične dresa.

Rožman upa, da se Maribor čimprej najde

Vprašanju o mariborskih težavah se ni izognil niti Simon Rožman, ki trenutno deluje kot trener Sarajeva. V oddajo Pod prečko pa se je javil preko video klica. Rožman se strinja, da je stroka v NK Mariboru najmanjši problem.

“Zagotovo se strinjam s tem, seveda moram zagovarjati sebe in moj poklic, da stroka ni težava,” se je zasmejal trener Sarajeva. “Od mojega delovanja tam in do danes je minilo veliko dni. Damir (op. p. Krznar) je zagotovo prvi, ki ve, kaj se trenutno dogaja znotraj kluba. V mojem času sem vedno vse javno povedal, kaj si želimo, kakšni so bili cilji. Nehvaležno je komentirati položaj, dejstvo pa je, da so v težavah. Imeli so vrhunskega trenerja, tudi Ante je odlična izbira, bodo pa morali sami poiskati razloge, kaj je tisto, kar jih zavira. Odkriti bodo morali biti do sebe, saj slovenska liga absolutno potrebuje močan Maribor. Vedno je bil tisti, ki je bil paradni konj, ki je vlekel za sabo vse ostale klube. Primanjkljaj kvalitete pri njih je primanjkljaj kvalitete v slovenski ligi. Upam, da se bodo čimprej našli in prišli na mesta, kamor si želijo, nato pa z rezultati v Evropi ali pa s prodajami igralcev spet opozorili ostale, kaj je slovenska liga. To vsekakor potrebujemo,” je svoje mnenje s slovensko nogometno javnostjo delil Rožman.

Vrhunci tekme med Bravom in Mariborom:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje