Ljubljanski “gasilec” prevzema vajeti pri Triglavu

Nogomet 27. Jun 202217:21 > 20:27 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Novi glavni trener kranjskega Triglava bo v prihajajoči sezoni Safet Hadžić, ki je danes na treningu že spoznal svoje moštvo in tudi cilje, ki mu jih je predstavilo vodstvo kluba. Hadžić je bil v svoji bogati poklicni karieri nazadnje trener ljubljanske Olimpije.

Po štirih epizodah pri ljubljanski Olimpiji (nazadnje v sezoni 2019/20) je bil 53-letni Safet Hadžić brez trenerskega posla, danes pa so njegov prihod potrdili v Kranju. Triglav je bil v minuli sezoni drugi v 2. slovenski nogometni ligi, a je bil Tabor iz Sežane v dodatnih kvalifikacijah boljši s skupnim izidom 8:3 (5:2 in 3:1) ter tako obdržal status enega od desetih klubov v Prvi ligi Telemach.

Hadžić bo pri Triglavu zamenjal Boštjana Mikliča, največ trenerskih izkušenj pa si je nabral v Ljubljani. Prvič je bil pri Olimpiji kot ‘dežurni gasilec’ angažiran na sedmih tekmah, leta 2009 je glavni trener postal po slovesu Branka Oblaka. poslovil pa se je po porazu proti Mariboru. Leta 2010 se je vrnil na ljubljansko klop, a se ni izkazal, po slovesu od evropskih tekmovanj ga je zamenjal Dušan Kosić.

Leta 2012 je bil pomočnik trenerja slovenske reprezentance Slaviše Stojanovića, ki ga je imel ob sebi kot pomočnika tudi v letih 2008 in 2009 pri Celju. Sedel je tudi na klopi kluba iz Črnomlja, Bele krajine, od jeseni leta 2014 do leta 2016 je vodil Ivančno Gorico, aprila 2017, ko je bil predsednik kluba Milan Mandarić, je znova prevzel Olimpijo do konca sezone, takrat je Ljubljančane vodil na 12 tekmah.

Le na treh tekmah je Olimpijo vodil še v avgustu 2018, najdlje (več kot sezono) pa je v Stožicah zdržal v v sezoni 2018/19 in 2019/20, ko je bil glavni trener na 44 tekmah. Skupno je tako zeleno-belim s klopi poveljeval na 66 srečanjih, zdaj pa je našel nov izziv v Kranju.

“Izredno sem vesel novega sodelovanja. Ni potrebno poudarjati, kakšni so naši cilji. Veselim se nove poti in pričetka tekmovalnega ciklusa,” je na kratko dejal ob podpisu pogodbe s Triglavom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!