Mandarić s hudimi obtožbami nad vodstvo Olimpije

Nogomet 18. Jun 20228:13 > 10:16 1 komentar
Milan Mandarić, foto: SPS.

Med navijači Olimpije je nemalo prahu dvignil včerajšnji prispevek v oddaji Svet na Kanalu A, v katerem je nekdanji predsednik Olimpije Milan Mandarić zatrdil, da vse od prodaje kluba novemu lastniku Adamu Deliusu nima več vstopa na tekme ljubljanskega prvoligaša. Na obtožbe poslovneža so se zmaji že odzvali.

“Ko sem to pripovedoval kolegom iz klubov v Angliji in naokrog, nihče ni verjel, da sem dobil prepoved vstopa na tekme Olimpije. Mislim, da je to sramotno od mesta od nogometne zveze, sramotno od Slovenije,” je včeraj za Svet na Kanalu A dejal Milan Mandarić, prepričan, da si takšne obravnave s strani novega vodstva ljubljanskega prvoligaša ne zasluži.

Še več, danes 83-letni poslovnež je celo dejal, da naj ne bi smel obiskovati niti tekem Olimpije v gosteh. “Nisem dobil samo prepovedi za ogled domačih tekem v Stožicah, ampak tudi na gostovanjih Olimpije. Taka navodila so dali ljudem, ki vodijo druge slovenske klube. Dejali so, da me je treba prečrtati z vsakega spiska, kjer Olimpija igra. Ni mi jasno! Na začetku sem mislim, celo, da si bodo zaželeli moje pomoči, mene, z veseljem bi jim pomagal,” je zatrdil Mandarić in med drugim razkril, da mu novo vodstvo po prodaji kluba še vedno dolguje dva milijona evrov.

“Če bi vedel, da bo tako, nikoli ne bi prodal Olimpije tem ljudem,” je pripomnil.

Olimpija obtožbe označila za neutemeljene

Na obtožbe Američana srbskih korenin so se pozno sinoči na svoji spletni strani odzvali v zmajevem gnezdu in ostro demantirali njegove navedbe.

Predaja poslov iz rok Milana Mandarića v roke Adama Deliusa.

“Nogometni klub Olimpija Ljubljana ostro zavrača tokratne vnovič povsem neutemeljene obtožbe s strani nekdanjega predsednika kluba Milana Mandarića. Nogometni klub Olimpija Ljubljana nekdanjemu predsedniku kluba Milanu Mandariću nikdar ni preprečil ali onemogočil vstopa na stadion v Stožicah. Kaj šele kje drugje, kjer Nogometni klub Olimpija Ljubljana kakopak sploh ne odloča o tem, kdo bo prišel na stadion in kdo ne,” so zapisali pri Olimpiji.

Na stadion je lahko kadarkoli vstopil brez težav

V nadaljevanju so zatrdili, da je Mandarić že 11. februarja s strani poslovnega direktorja Igorja Barišića že 11. februarja prejel vabilo na tekmo Olimpije, ki pa ga je nekdanji predsednik odklonil.

“Če bi Nogometni klub Olimpija Ljubljana Milanu Mandariću zares prepovedal obisk tekem, se poraja vprašanje, kako je možno, da si je Milan Mandarić 27. februarja 2022 v družbi Sebastjana Cimerotiča tekmo s Koprom v Stožicah ogledal z – VIP tribune… Še več, kadarkoli se je Milan Mandarić pojavil pred VIP-vhodom stadiona, je na stadion vstopil brez kakršnihkoli težav,” so v nadaljevanju zapisali pri Olimpiji in poudarili, da so nekateri tesni sodelavci Mandarića v tem letu grdo zlorabili izkazano zaupanje s strani kluba.

Milan Mandarić

“Na eni od domačih tekem v Stožicah se je tako med drugim zgodilo, da so nekateri tesni sodelavci Milana Mandarića v VIP-prostore stadiona brez našega dovoljenja samovoljno prinašali hrano in alkoholne pijače. Tem osebam smo, to drži, sporočili, da zaradi nedopustnega obnašanja niso več zaželene na VIP-tribuni stadiona v Stožicah. Seveda pa to nikomur ne jemlje pravice, da – tako kot vsak navijač Olimpije – kupi vstopnico in si tekmo v miru ogleda z enega od sedežev na največjem stadionu v državi,” so zapisali pri zeleno-belih, za konec pa zatrdili, da kljub nesoglasjem Mandariću nikdar ne bodo ne prepovedali in še manj preprečil vstopa na stadion v Stožic.

“Še več, če bo želel, lahko na največjem nogometnem objektu v državi celo praznuje svoj 84. rojstni dan. In vse ostale,” so svoj zapis sklenili zmaji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje