Dragić znova na pragu Dončićevega Dallasa

Košarka 18. Jun 20220:12 > 0:37
Goran Dragić in Luka Dončić. Foto: Aleš Fevžer

Poletni deja vu. V ZDA so vzklila namigovanja o selitvi najbolj izkušenega slovenskega košarkarskega legionarja Gorana Dragića v Dallas, kjer bi ga odprtih rok pričakal tudi rojak Luka Dončić.

Pred dnevi sta v Ljubljani skupaj trenirala. Še pred tem sta si skupaj ogledala premiero filma 2017. Drug ob drugem sta sedela tudi na nogometni tekmi Slovenija : Srbija (2:2). Že v tem mesecu bosta moči, prvič po 17. 9. 2017, združila v slovenski reprezentanci. A zdi se, da se utegneta Luka Dončić in Goran Dragić družiti tudi v prihodnje. Še več, prvič bi lahko postala tudi klubska soigralca. V Dallasu.

Zgodba še zdaleč ni nova. Poslušamo jo pravzaprav že od trenutka, ko je Dragić zapustil Miami. A če je po neuspeli avanturi v Torontu, zgolj formalnem odhodu v San Antonio in nato igranju za Brookly Nets nekoliko zamrla, je te dni znova oživela. Podkrepil jo je tudi uveljavljeni in sila verodostojni novinar Mark Stein. Zapisal je namreč, da pri Dallasu resno razmišljajo o Dragiću in nameravajo preveriti možnosti iskanja skupnega jezika.

Čeprav na njegovem igralnem položaju v Teksasu niso podhranjeni, pa so poletne možnosti za dogovor vendarle nekoliko večje kot lani. Dragić, ki je v svoji karieri igral za Phoenix, Houston, Miami, Toronto in Brooklyn, bo namreč na igralski tržnici po prvem juliju povsem prost igralec. Na račun tega bi ga Dallas, seveda ob skromnejši plači, lažje umestil v svoj sistem kot pa lani, ko bi s seboj ”prinesel” tudi obstoječo pogodbo s precej višjim zneskom.

Razpleta zgodbe še ne gre pričakovati tako kmalu. Vsaj uradno zanesljivo ne pred začetkom julija. Še pred tem pa bosta Dragić in Dončić skupaj branila slovenske barve v kvalifikacijah za SP 2023, in sicer na tekmah proti Hrvaški (30. 6.) in Švedski (3. 7.). Obe tekmi si boste v neposrednem prenosu lahko ogledali na Sportklubu.