Maribor gre s Karanovićem v lov na začetek uspešne serije

Nogomet 14. Okt. 202113:062 komentarja
Delite:
Radovan Karanović
Foto: Jure Banfi

Reprezentančnega premora je konec, vrača se klubski nogomet. V Prvi ligi Telemach je pred nami 13. krog, v katerem bo Maribor gostil Radomljane. Vijoličaste bo še naprej vodil Radovan Karanović, ki je v četrtek stopil pred novinarje.

Med reprezentančnim premorom smo vsi zaman čakali na uradno sporočilo Maribora glede prihodnosti Radovana Karanovića, po četrtkovi novinarski konferenci pa postaja jasno, da 53-letnik za nedoločen čas ostaja trener 15-kratnih prvakov. Karanović je zadnjih 12 dni izkoristil za delo na igri in za odpravljanje napak, ki so Mariboru v tej sezoni odnesle lepo število točk.

Karanović dobro pozna Radomljane, z njimi se je meril v 2. SNL, ko je bil trener Beltincev: “Mislim, da gre za eno izmed najbolj kompaktnih ekip, ki se je v zadnjih letih preselila iz 2. lige v PLT.”

“12 dni smo zelo dobro izkoristili. Razen reprezentantov, ki so bili odsotni, so ostali dobro trenirali. Postorili smo določene stvari, ki bi jih radi v soboto prezentirali na zelenici. Pred sobotno tekmo smo zelo optimistični,” je v napovedi tekme povedal Karanović, nato pa odgovoril tudi na vprašanje, ki najbolj zanima vse navijače Maribora in tudi celotno nogometno javnost. Kakšna je njegova prihodnost na klopi Maribora, kako dolgo bo še vodil 15-kratne prvake in kaj se je zaenkrat dogovoril s športnim direktorjem Markom Šulerjem?

“Že nekajkrat sem to ponovil. Resnično se s tem ne obremenjujem. Najbolj pomembno je, da mi ekipa v tem trenutku sledi, da poskušamo biti boljši in da pridemo v serijo zmag. O tej temi ne razmišljam, o tem se nismo pogovarjali. Vse kar lahko rečem je, da mi je športni direktor že pred derbijem povedal, da naj normalno planiram treninge tudi za naprej. Glede tega se zaenkrat ne pogovarjamo. Pogovarjamo se o ekipi. Glede svojega statusa ne vidim težave. Imam pogodbo kot pomočnik trenerja, če pa pride do pozitivne spremembe v mojo korist, pa bom vesel.”

Je lahko Radovan Karanović dolgoročna rešitev Maribora? Kako je z njegovo Uefa pro licenco? “Moram samo še dokončati diplomsko nalogo. To je v procesu. Konec koncev, če pride do tega, tudi to ne bi smela biti ovira.”

Maribor je pred reprezentančnim premorom remiziral na večnem derbiju. Nekdanji športni direktor Zlatko Zahovič, ki je tekmo z Olimpijo spremljal s tribune Ljudskega vrta je po remiju dejal, da je njegov klub izgubil zmagovalno miselnost. S tem se na nek način strinja tudi Karanović:

“Lahko rečem, da se strinjam z Zlatkom. Ravno to želim fantom vnesti, na tem delamo na treningih. Postajamo vedno bolj tekmovalni. Na vsakem treningu se igra za nekaj, ne treniramo samo z vajami. Moramo biti tekmovalni. Na ta način skušamo priti do povratka zmagovalne miselnosti v našo ekipo.”

Radovan Karanović se zaveda, da v Mariboru štejejo samo lovorike. NK Maribor/Drago Wernig

“Normalno je, da se Maribor vedno bori za lovorike.”

Do konca jesenskega dela je še osem tekem, sedem prvenstvenih in ena pokalna. Maribor je trenutno četrta ekipa Prve lige Telemach in za vodilnim Koprom zaostaja za šest točk. Karanović se zaveda, da vijoličasti potrebujejo serijo zmag, ki jih bo približala vrhu, hkrati pa se zaveda, da v Mariboru štejejo samo zmage in lovorike.

“Mislim, da je normalno, da se Maribor vedno bori za lovorike. To klub potrebuje. Moramo razmišljati o tem. Osem tekem je do premora, pričakujemo serijo dobrih rezultatov, ki bo dvignila vzdušje. Med premorom smo skušali popraviti stvari, ki jih nismo dobro delali. Predvsem stvari na odprtem prostoru. Posvečali smo se duelom in mislim, da nam je uspelo odpraviti nekatere pomanjljivosti.”

Bo Malik Sellouki tokrat začel tekmo? Foto: NK Maribor.

Reprezentančni premor velikokrat predstavlja nevarnost, da klub izgubi katerega izmed nosilcev igre. Pri Mariboru so bili nekaj dni zaskrbljeni zaradi Nina Žuglja, ki se je iz reprezentančnega tabora vrnil poškodovan, a bo kot kaže že pripravljen za nastop. Če tekme ne bo začel od prve minute, bo morda priložnost dobil Malik Sellouki, ki je premor izkoristil za dvig forme.

“Med tem premorom je Malik zelo dobro delal. Morda bo v soboto začel tekmo. Zaenkrat mislim, da zelo dobro napreduje. Imel je nekaj pomanjkljivosti, ki jih popravlja. Ob Žuglju, ki je danes opravil prvi trening, lahko potrdim samo to, da bodo manjkali Pihler, Tavares in Maher. Še naprej je suspendiran Kotnik.”

Tekma z Radomljami je na sporedu v soboto ob 20.15, Mariborčani pa pred obračunom že od 18. ure naprej pripravljajo druženje na južni ploščadi, kjer bo potekal kostanjev piknik. Tudi na Sportklubu vas bomo razvajali že pred tekmo, saj se iz Ljudskega vrta oglasimo že ob 19.45, ko se bo začel studijski del.

Komentari

Vaš komentar