Matej Poplatnik Olimpiji vzel dve pomembni točki

Nogomet 7. Dec 202319:39 0 komentarjev
Matej Poplatnik
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije in Brava so se v 18. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Šiškarji ostajajo trn v peti zmajev, saj so jih aktualni prvaki v letu 2023 na štirih tekmah premagali samo enkrat.

Olimpija je na težki zelenici v Stožicah, ki so jo za igro primerno vzdrževalci naredili tudi s peskom, gostila mestnega tekmeca Bravo. Proti ekipi, ki ji predvsem v Šiški povzroča velike preglavice, je morala igrati brez kaznovanih Davida Sualeheja, Nemanje Motike in Ahmeta Muhamedbegovića. V prvem polčasu so branilci naslova pokazali več v polju, vendar so bili slabi pri zaključkih akcij, v drugem so prišli do vodstva, a je Šiškarjem uspelo v izdihljajih tekme priti do točke. Olimpija ostaja na drugem, Bravo pa na petem mestu lestvice.

Olimpija je odločneje začela tekmo, medtem ko so bili Šiškarji sprva precej previdni. Zeleno-beli so si priigrali nekaj obetavnih akcij, vendar pravega, nevarnega strela ni bilo, tudi Diogo Pinto je preslabo sprožil iz najbolj nevarne akcije z dobrih 10 metrov. Bravo se je osredotočil bolj na protinapade, a teh ni bilo posebej veliko, praviloma so pravočasno posredovali tudi Olimpijini branilci.

Ob pritisku Olimpije, ta je imela skoraj 70-odstotno posest, pa so en protinapad dočakali v 36. minuti, a se je končal s kotom, po tem pa je iz bližine z glavo zgrešil Nemanja Jakšić. Pritisk Brava, ki v prvem polčasu ni sprožil nobenega strela v okvir vrat, se je po teh akcijah nadaljeval nekaj minut, vendar so zeleno-beli hitro spet prevzeli pobudo.

Večinoma so podajali s krilnih položajev v kazenski prostor, vendar nenatančno. Malce nenatančen pa je bil s približno 20 metrov tudi Diogo Pinto po kotu v 45. minuti, žogi je smer za malce, a odločilno, spremenil Lan Štravs.

Šiškarji so odločneje začeli drugi polčas, tako da je bila igra bolj enakovredna kot v večini prvega dela, še naprej pa so manjkale prave akcije in streli, ki so bili ali nenatančni ali jih je obramba blokirala. V 62. minuti pa je imel Bravo dotlej najlepšo priložnost, ko je po kotu z desne strani Matej Poplatnik s strelom z glavo zadel vratnico.

Tri minute pozneje je na drugi strani streljal Raul Florucz z roba kazenskega prostora, Matija Orbanić pa je žogo ujel. V 76. minuti pa je moral vendarle po žogo v mrežo, saj ga je za vodstvo domačih s 14 metrov ugnal Redi Kasa.

V 85. minuti je do novega strela prišel Timi Max Elšnik, a meril po sredini vrat, natančnejši pa je bil na drugi strani Matej Poplatnik v 86. minuti, ko je svoj šesti gol sezone dosegel s strelom z glavo s 13, 14 metrov in izid poravnal na 1:1. V zadnjih minutah je domača ekipa spet bolj pritiskala, a neuspešno.

Olimpija bo v 19. krogu v nedeljo gostovala v Kopru, Bravo pa bo gostil Rogaško.

Potek tekme Olimpija – Bravo 1:1 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Sagrković, Mikača, Salkić.
Strelca: 1:0 Kasa (76.), 1.1 Poplatnik (86.).
Olimpija: Pintol, Silva, Ratnik, Karamatić, Lasickas, Doffo (od 66. Agba), Fadida (od 70. Boultam), Pinto (od 62. Elšnik), Florucz (od 70. Kasa), Bristrić (od 62. Lucas), Rui Pedro.
Bravo: Orbanić, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Španring, Štravs, Selan (od 81. Janjić), Stanković (od 81. Maher), Pečar (od 74. Ivanšek), Kerin (od 81. Štor), Poplatnik.
Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.

KONEC TEKME V STOŽICAH!

86. minuta – GOOOOL za Bravo! Matej Poplatnik je izkoristil fantastično podajo Janjića s stranskega dela igrišča, napadalec Brava pa je odlično skočil in premagal Pintola! Šok za Olimpijo!

85. minuta – Še ena lepa akcija zelenih, po odbiti žogi in strelu Pedra je do strela prišel Elšnik, a je Orbanić žogo ukrotil.

76. minuta – GOOOL za Olimpijo! Po dolgi akciji in nekaj številnih podajah, zadnjo je oddal Rui Pedro, si je v kazenskem prostoru izboril strel Redi Kasa in s prvim golom v Prvi ligi Telemach premagal Orbanića za vodstvo zmajev!

71. minuta – Do odprtega strela je z desne strani prišel Kasa, a streljal točno v Orbanića.

62. minuta – Najlepša priložnost na tekmi! Zamudil jo je Poplatnik! Po podaji s kota je najvišje skočil in odlično zadel žogo ter že premagal vratarja Pintola. A je zadel le vratnico, tako da ostaja 0:0.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA! 

KONEC PRVEGA POLČASA!

45. minuta – Od daleč je poskusil Pinto, vprašanje, kako bi se končalo, če ne bi z glavo posredoval Štraus in žoge poslal v kot.

37. minuta – Lepa ekipna akcija Brava, po podaji Poplatnika je pred vrati sprožil Kerin, a je Pintol v gneči žogo odbil v kot. Po njem je neoviran do strela z glavo prišel še Jakšič, a ustrelil čez vrata. Gostje so po začetku, ko je pritisnila Olimpija, vse boljši in nevarnejši.

12. minuta – Kljub očitnemu pritisku Olimpije proti vratom Brava smo na prvo pravo priložnost domačih čakali do 12. minute. Diogo Pinto je v sredini kazenskega prostora prišel do žoge in s prve sprožil, a je bil strel prešibak in preslab, da bi vratarju Orbaniću povzročal karkšnekoli težave.

ZAČETEK TEKME! 

Začetni postavi: 

Olimpija: Pintol, Jorge Silva, Ratnik, Karamatić, Lasickas, Doffo, Fadida, Diogo Pinto, Raul, Bristrić, Rui Pedro

Bravo: Orbanić, Jakšić, Gurlica, Kavčič, Španring, Štravs, Selan, Stanković, Pečar, Kerin, Poplatnik

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!