Mladi vratar Domžal odslej za italijanskega prvoligaša

Nogomet 30. Jun 20227:52 0 komentarjev
Lovro Štubljar
Foto: Nejc Berce/NK Domžale

Italijanski nogometni prvoligaš Empoli je v svoje vrste zvabil še tretjega Slovenca. Po Petru Stojanoviću in Leu Štulcu bo odslej dres kluba iz Toskane nosil tudi mladi vratar Lovro Štubljar, ki se na Apeninski polotok seli iz Domžal.

“Domžale so se izkazale za pravo izbiro, ustrezno razvojno okolje. Tukaj sem doživel zares veliko lepega, spoznal ogromno novih ljudi, osvojil državno prvenstvo in nastopal v ligi prvakov. Krasni spomini mi bodo v veliko pomoč ob odhodu v Italijo, kamor se odpravljam z visokimi cilji. Pred mano je velik izziv, prvi v tujini, toda pripravljen sem,” je po potrjenem prestopu v Empoli za spletno stran Domžal dejal Lovro Štubljar.

Obetavni 17-letni vratar je v Domžale prispel junija 2019 iz Krke in bil član mladih reprezentanc Slovenije. Pohvali se lahko tudi z enim nastopom v prvi slovenski ligi, potem ko je v 13. krogu prejšnje sezone na tekmi s Koprom v igro vstopil s klopi namesto poškodovanega Ajdina Mulalića.

“Vsekakor so takšni posli za NK Domžale dobrodošli še posebej zaradi zaostrenih pokoronskih razmer, ko je stanje na mednarodnem nogometnem tržišču za slovenske nogometne klube izjemno zahtevno. Lovru želimo veliko sreče predvsem s poškodbami, prepričani smo v njegov karakter in sposobnosti. Verjamemo, da bo ime in barve rumene družine ponosno nosil s seboj v nogometni karieri,” pa je srečo vratarju na njegovi nadaljnji poti zaželel izvršni direktor Domžal Matej Oražem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!