Mura dobila dvoboj zadnjih dveh prvakov

Nogomet 2. Mar 202219:44 > 19:51
Celje - Mura
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Mure so v 24. krogu Prve lige Telemach v Murski Soboti premagali Celje s 3:2 (2:2).

Tako Sobočani kot Celjani niso imeli najbolj posrečenega vstopa v spomladanski del sezone, zato sta si želeli polni izkupiček, posledica tega je bila, da ni bilo veliko taktiziranja. Posebej prvi polčas je navdušil, v njem so padli štirje goli, Mura je povedla z 2:0, Celje je izenačilo. V drugem delu so sicer nekaj več pokazali varovanci Simona Rožmana, a eno njihovo nepazljivost je v 81. minuti kaznoval Tomi Horvat, ki je bil z dvema goloma junak pomembne zmage Mure, prve v letu 2022 na domačem igrišču.

Zmagoviti zadetek:

Ekipi sta od samega začetka kazali željo po napadalni igri, prvi pa so poskuse napadalnih akcij oplemenitili domači. Luka Bobičanec je v deseti minuti mojstrsko izvedel prosti strel in zadel desni spodnji kot vrat Matjaža Rozmana, pet minut pozneje je bil natančen še Horvat.

Ključni moment prvega dela pa se je najbrž zgodil v 32. minuti. Mura je po protinapadu prek Bobičanca zadela vratnico, odbita žoga je prišla do Nardina Mulahusejnovića, njegov strel je Rozman ubranil, toda to še ni bilo konec nevarnosti, Bobičanec je poskusil še enkrat, toda celjski vratar je vnovič čudežno posredoval.

Kot da bi s tem vzpodbudil tudi svoje soigralce, ki so neizkoriščene priložnosti hitro kaznovali in izenačili. V 34. minuti je v kazenskem prostoru preigraval Tjaš Begić, domača obramba mu je žoga izbila, toda le do Grigorija Morozova, ki jo je z močnim strelom poslal v mrežo. Štiri minute pozneje se je pritisk Celjanov še enkrat obrestoval, s strelom od daleč je mrežo zatresel Vasilije Janjičić.

Gosti se z neodločenim izidom niso zadovoljili. V drugem polčasu so se vrstili njihovi napadi in tudi priložnosti. Vratar Marin Ljubić je moral nekajkrat posredovati, predvsem po strelih Ivana Božića, najbližje zadetku pa so bili v 51. minuti, ko je po kotu do strela prišel Begić, Rozman pa je žogo odbil v vratnico.

Toda Mura, ki v drugem delu, ni bila posebej nevarna, je dosegla edini gol v tem delu. Klemen Šturm je z leve strani poslal žogo pred vrata, kjer se je Horvat odlično znašel, brez oklevanja je žogo še enkrat poslal za hrbet Rozmana in Muro vsaj začasno spet vrnil na četrto mesto.

Mura bo v naslednjem krogu gostovala v Domžalah, Celje pa bo gostilo Kalcer Radomlje.

Mura – Celje 3:2 (2:2)

Bobičanec 10., Horvat 15., 81.; Morozov 34., Janičić 38.

KONEC TEKME!

VIDEO: Gol Tomija Hrovata za zmago:

81. minuta: GOOOOOL! Mura znova vodi! Škoflek je lepo podal z leve strani, v kazenskem prostoru pa je do strela znova prišel Tomi Horvat in Mura je spet povedla. 3:2!

67. minuta: Prosti strel za Celjane je izvedel Ivan Božić, žoga pa je za las zgrešila gol Mure.

52. minuta: Spet se trese vratnica. Tokrat jo je stresel razpoloženi Tjaš Begić, ki je izjemno sprožil z volejem proti vratom Mure, a zmanjkalo mu je tudi malo sreče. Ostaja 2:2.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

Konec prvega polčasa!

VIDEO: Gol Janičića za 2:2:

38. minuta: GOOOOOL! Izjemen zadetek Vasilija Janičića! Švicar je ustrelil z dobrih dvajsetih metrov in premagal nemočnega Ljubičića! 2:2.

VIDEO: Gol Morozova za 2:1:

34. minuta: GOL priključka! Tjaš Begić je zapretil pred vrati Mure, a do strela ni prišel. Iz ozadja je pritekel Grigori Morozov in poslal žogo v levi spodnji kot gola Mure. 2:1.

31. minuta: Izjemna priložnost za Muro, da bi domačini še povišali prednost. A vratar Celja Matjaž Rozman se ni dal. Najprej je žoga zadela vratnico, nato pa je Rozman dvakrat ubranil skoraj nemogoče. Ostaja 2:0!

23. minuta: Nevarni so tudi Celjani. Z leve strani je poizkušal Tamar Svetlin, a žoga je zavila mimo leve vratnice vratarja Mure Ljubića.

VIDEO: Gol Horvata za 2:0:

15. minuta: GOOOL številka 2 za Muro! Izjemen začetek tekme domačinov, tokrat je bil po lepi akciji natančen še Tomi Horvat! 2:0!

VIDEO: Gol Bobičanca za 1:0:

10. minuta: GOOOOOL! Mura vodi! Luka Bobičanec je izjemno izvedel prosti strel in Mura vodi! 1:0.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Mura: Ljubić, Gorenc, Balažić, Pucko, Beganović, Šturm, Lorbek, Horvat, Bobičanec, Daku, Mulahusejnović

Celje: Rozman, Lartey, Stojinović, Zec, Morozov, Tomić, Janjičić, Svetlin, Kuzmanović, Begić, Božić

Komentari

Vaš komentar