Nemška pravljica je uteha ujetega kapetana zmajev

Nogomet 10. Feb 20248:59 0 komentarjev
Timi Max Elšnik. FOTO: Jure Banfi.

Kapetan Olimpije Timi Max Elšnik bo tudi to zimo očitno ostal v zmajevem gnezdu. 25-letnik je pred začetkom nogometne pomladi precej iskreno razmišljal o razlogih, zakaj še ni prišel njegov čas za vnovičen skok v tujino.

Verjetno si je predstavljal, da se bo danes pripravljal na tekmo z Atalanto, Mainzom ali Lensom. Morda tudi Fenerbahčejem ali Zenitom iz Sankt Petersburga. Toda kapetan Olimpije Timi Max Elšnik navkljub izstopajočim predstavam v Prvi ligi Telemach in statusu slovenskega reprezentanta, ki bo bržkone poleti igral na Euru 2024 v Nemčiji, ostaja del slovenskega prvoligaškega plesa, katerega drugi del bo danes odprl na dvoboju z Rogaško.

Zanimanja zanj ni manjkalo poleti, ko ga je med drugim podrobno spremljala italijanska Bologna, sam pa se ni odločil za selitev v Rusijo. Tuji klubi so se okrog njega vrteli tudi to zimo. Po naših informacijah so se zanj zanimali v Turčiji, Rusiji in tudi v ZDA, a vse skupaj je bilo premalo konkretno, da bi Elšnik to zimo zamenjal klubske barve.

“Trg je, kakršen je. Zadnjo besedo pa ima klub. Nisem nezadovoljen, da sem tu, kjer sem. V teh pol sezone mi lahko Olimpija nudi to, kar mi morda nekje drugje ne bi bilo zagotovljeno. Imamo dve lanski lovoriki, ki ju moramo braniti in ju ne smemo prepoceni prepustiti drugim,” je o svoji bližnji prihodnosti pred tekmo z Rogaško razmišljal 25-letnik.

Timi Max Elšnik ostaja v zmajevem gnezdu. Foto: Aleš Fevžer

Bodimo realni, kdo bo plačal 10 milijonov?

Elšnikov naslednji korak v kariei je že pred zimsko tržnico sicer precej otežil kar prvi mož zmajev Adam Delius. Njegove izjave o tem, kakšno ceno Olimpija pričakuje za svojega kapetana, v naši nogometni javnosti nihče ni jemal resno, Elšnik pa je prepričan, da je bilo drugače v tujini in da je predsednik kluba svojemu prvemu zvezdniku z izjavami naredil medvedjo uslugo.

“Prestopni rok sicer še ni zaključen, a vse je v rokah kluba. Tudi izjava predsednika, da me pod 10 milijoni evrov ne bo prodal, je verjetno odgnala marsikaterega snubca. Bodimo realni, kdo bo plačal 10 milijonov? To ljudje spremljajo, berejo, poslušajo … Verjetno bodo čakali na priložnost poleti, če se bom dokazal, če bom zdrav in če bom dobro odigral Euro, potem se lahko kaj zgodi,” o svoji prihodnosti razmišlja nogometaš iz Zlatoličja.

Timi Max Elšnik je bil že zdavnaj pripravljen za korak naprej v karieri, a za zdaj ostaja v Olimpiji. Foto: Aleš Fevžer

Edini cilj je, da skušajo ujeti Celje

Zmaji drugi del sezone začenjajo z 10 točkami zaostanka za vodilnimi Celjani. Vseeno so v zmajevem gnezdu odločeni, da boj za državni naslov še ni odločen.

“Vzdušje v ekipi je zelo pozitivno, pozimi se je delalo resno, pogoji v Turčiji so bili fenomenalni. Po vrnitvi domov smo morali zaradi zamrznjenih igrišč trenirati na umetni travi, a pogoji so za vse enaki. Sam se počutim odlično, komaj čakam, da se spet začne sezona in da poizkušamo ujeti Celje. To je nekako naš glavni cilj tega dela sezone,” poudarja kapetan zmajev.

Tekmo med Olimpijo in Rogaško si boste lahko danes od 13.00 naprej v živo ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!