Nov odmeven prestop? Mura se pogaja z avstrijskim velikanom

Nogomet 23. Maj 202219:08 > 24. Maj 2022 9:18
Delite:
Je Tomi Horvat že odigral zadnjo tekmo za Muro? FOTO: Jure Banfi.

Po Janu Gorencu, Klemnu Šturmu in Marku Zalokarju se pri Muri v naslednjih dneh in tednih obetajo novi odhodi. Lahko se zgodi, da odide tudi tržno najbolj zanimiv igralec ekipe Damirja Čontale, reprezentant Tomi Horvat, za katerega se resno zanima dunajski Rapid.

Rapid, z 32 naslovi najbolj trofejen avstrijski klub, išče okrepitve za novo sezono, ob tem pa očitno pogleduje tudi v slovenski bazen. Izvedeli smo, da so bili predstavniki dunajskega velikana na včerajšnji tekmi med Muro in Mariborom v Fazaneriji.

Ne zaradi tega, ker bi jih zanimal napet zaključek slovenskega prvenstva, ampak zato, ker so se pogajali za Tomija Horvata. Slovenski reprezentant, ki se je znašel tudi na današnjem spisku selektorja Matjaža Keka za junijske tekme lige narodov, je Rapidu zanimiv že nekaj časa, a se za njegov nakup še niso odločili.

Mura za svojega tržno najzanimivejšega posameznika zahteva odškodnino, ki jo Rapid lahko plača, a so Dunajčani za zdaj še neodločni in iščejo morebitne druge, cenejše rešitve.

Idealen trenutek za prodajo, ki bi napolnila blagajno

Kakorkoli že, za 23-letnega vezista, ki je v tej sezoni za Muro odigral kar 50 tekem v vseh tekmovanjih in zbral 11 golov, vlada kar nekaj zanimanja, Prekmurci pa so ga ob primerni odškodnini pripravljeni pustiti.

Horvat, nekdanji mladinec Maribora, je v Mursko Soboto prišel poleti 2018 in od takrat za Muro v vseh tekmovanjih zbral 158 nastopov. Dosegel je 18 golov in prispeval še 11 asistenc, v tej sezoni, v kateri je nase opozoril tudi v Evropi, pa storil odločen korak naprej in postal eden najboljših posameznikov v ligi, pa tudi članski reprezentant.

Ker je zelo vroč in tržno zanimiv, pogodbo z Muro pa ima le še za leto in pol, v Fazaneriji lovijo enega zadnjih vlakov, da z njim dobro zaslužijo.

S kakšno ekipo bo v novo sezono krenil Damir Čontala? FOTO: Jure Banfi

Trije so že odšli, nekateri še bodo

Muri, ki bo po četrtem mestu v prvenstvu tudi v prihodnji sezoni igrala v Evropi, se sicer poleti verjetno obeta še veliko sprememb. Nekaj so jih v Fazaneriji že naznanili.

Jan Gorenc je pol leta pred iztekom pogodbe odšel v Belgijo.

Klemen Šturm Muro zapušča ob izteku pogodbe. Najverjetneje ne odhaja v Maribor, kot se je pisalo, ampak drugam. Dogovarjal naj bi se s Celjem.

Vratar Marko Zalokar bo postal nov vratar Maribora, ob odhodu pa je z dogajanjem pred zadnjo tekmo dvignil veliko prahu.

V ekipi Mure je sicer še nekaj nogometašev, ki jim je iztekla pogodba ali pa jim bo kmalu. Hrvaški vratar Marin Ljubić, ki je bil posojen iz Istanbulsporja, se najverjetneje vrača v Turčijo. Pogodba poteče tudi kosovskemu napadalcu Mirlindu Dakuju, ki je bil v Mursko Soboto posojen iz Osijeka.

Marin Karamarko in Gregor Balažic imajo pogodbo z Muro do konca koledarskega leta 2022.

Potrjena tudi dva prihoda

Seveda bodo spremembe tudi v drugo smer. Mura se bo krepila oziroma se že je.

Prav danes so prvaki iz prejšnje sezone naznanili, da se v Fazanerijo selita 23-letni donedavni ofenzivni vezist Aluminija, Hrvat Martin Šroler, in njegov rojak, 27-letni napadalec Josip Majić, ki prihaja iz slovenske druge lige. V prejšnji sezoni je bil član novomeške Krke.

Komentari

Vaš komentar