Čontala: Zalokar? Teh zadev ne želim komentirati

Nogomet 23. Maj 202212:00 0 komentarjev
Damir Čontala
Foto: Jure Banfi

Nogometaš Mure so se v nedeljo tudi uradno poslovili od naziva državnih prvakov. Tega so predali Mariborčanom, ki so jih na zadnji prvenstveni tekmi sezone na Fazaneriji premagali s 3:1 in se razveselili 16. lovorike državnega prvaka. "Zasluženo," je po tekmi dejal Damir Čontala, ki je na trenerski stolček Mure sedel v spomladanskem delu in moštvo popeljal do četrtega mesta.

Kljub številčni in glasni podpori svojih navijačev nogometaši Mure na zadnji tekmi sezone niso bili kos favorizirani zasedbi Maribora. Štajerci, ki so se s Koprom vse do zadnjega borili za naslov prvaka, so bili tokrat enostavno preveč motivirani, da bi se lahko oslabljeni Prekmurci enakovredno kosali z njimi.

Vrhunci s tekme Mura – Maribor:

Trener Mure Damir Čontala je za dvoboj zaradi kartonov namreč pogrešal Tomija Horvata, Žigo Kousa in Klemna Pucka, za dodatne nevšečnosti pa je nato dan pred tekmo poskrbel še vratar Marko Zalokar. Enaintridesetletnik se je namreč že dogovoril za prestop v Maribor, posledično pa zavrnil branjenje proti svojemu bodočemu delodajalcu.

V vratih Mure je zato prvič debitiral mladi Vid Šumenjak, ki se je kljub trem prejetim zadetkom izkazal z nekaj izvrstnimi obrambami in bil med najbolj zasluženimi, da njegova ekipa ni izgubila s še večjo razliko.

nogometasa
Sedemnajstletni Vid Šumenjak (desno) je proti Mariboru vpisal prvoligaški debi. (Foto Jure Banfi)

“Lahko rečem, da je Vid odlično opravil svoje delo. Upravičil je vsa pričakovanja in svoj velik talent,” je svojega igralca pohvalil Čontala, a hkrati priznal, da je njegova ekipa po zelo naporni sezoni čustveno povsem izpraznjena.

Kaj je po tekmi še poveda Damir Čontala:

O tekmi:

“Moram biti zadovoljen z današnjo tekmo. Enostavno smo bili mentalno preveč prazni. Ne da si ne bi želeli, zagotovo smo si, a tiste dodatne mentalne energije, da bi se danes kosali z odličnim Mariborom, enostavno nismo imeli. Maribor je bil tokrat boljši in tudi zasluženo osvojil naslov prvaka. Mislim, da njihova zmaga sploh ni sporna. Po drugi strani se je bilo nam po nastopih v Evropi težko mentalno dvigniti.”

O slabem pritisku na mariborska vrata tudi po doseženem zadetku za 1:3:

“Zdi se mi, da že po prvem prejetem zadetku nismo znali odgovoriti, kar za pretekle tekme ni veljalo. Večji del prvega polčasa smo bili v podrejenem položaju. Maribor je imel več priložnosti, mi pa smo le s težavo prihajali na njihovo polovico. Bili so zelo agresivni. Njihov zadetek je visel v zraku, a sem pričakoval, da se bomo po prejetem zadetku vseeno odzvali. Danes preprosto ni bilo prisotne dovolj energije, da bi se odzvali, kot morda na prejšnjih tekmah.”

O debiju mladega vratarja Vida Šumenjaka:

“Pokazal je, da lahko dobimo odličnega domačega vratarja. Nastop proti Mariboru mu je lahko iztočnica za naprej, vendar pa bo moral v prihodnje še ogromno delati, da bo še dvignil svojo raven in konstantno branil za Muro v prvi ligi in nato še naprej. Zagotovo pa je potencial, ki mu moramo zaupati, da bo še dočakal svojo priložnost pri nas.”

O tem, koliko je na ekipo vplivalo dogajanje v povezavi z Markom Zalokarjem:

“Teh zadev ne želim komentirati. Lahko rečem le, da je odklonil branjenje, vse ostalo je v rokah vodstva kluba. V naši ekipi so vsi profesionalci in večjih težav okoli tega ni bilo.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!