Nova okrepitev Maribora kot naložba za prihodnost

Nogomet 26. Jun 202212:45 0 komentarjev
Alen Dizdarević
Foto: Gregor Wernig/NK Maribor

Pri slovenskem nogometnem prvaku Mariboru so potrdili prestop Alena Dizdarevića, ki se v Ljudski vrt seli iz mladinske ekipe zagrebškega Dinama.

Kot smo poročali že v petek, se je Maribor okrepil z mladim Alenom Dizdarevićem. Osemnajstletnik velja za zelo obetavnega vezista, ki je uporaben na različnih položajih v zvezni vrsti.

“Naša naslednja poteza je naložba za prihodnost. Alen Dizdarević je bil polnih deset let del tamkajšnje nogometne akademije in verjamemo, da lahko pri nas uspešno nadaljuje razvojno pot. Najprej kot del selekcije U19, nato tudi članske ekipe. Ob sklenitvi dogovora z Dinamom smo z Alenom podpisali triletno pogodbo,” je za spletno stran Maribora pojasnil športni direktor Marko Šuler.

“Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Za menoj je deset prijetnih let pri Dinamu in zdaj je čas za nov izziv. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v tukajšnjem prostoru, ocenil sem, da je slovenska liga zelo dobra naslednja stopnica na razvojni poti,” pa je ob prestopu v Ljudski vrt dejal nogometaš.

Hrvaški nogometaš je po Marku Zalokarju, Marku Božiću, Roki Baturini, Ivanu Brniću in Svenu Šoštariču Kariću že šesta poletna okrepitev vjoličnih.