Nova okrepitev pri Aluminiju

Nogomet 1. Jun 202114:24 0 komentarjev
Pušaver (v temnem dresu) je največ nastopov v Prvi ligi zbral za velenjski Rudar.

Nekdanji nogometaš Maribora Robert Pušaver se seli v Kidričevo k Aluminiju. Desni bočni branilec je s klubom, ki je letošnjo sezono v Prvi ligi končal kot osmi, podpisal dveletno pogodbo.

Šestindvajsetletni nogometaš je svojo kariero začel v Mariboru. Od domačega kluba se je prvič poslovil, ko je kot posojen nogometaš nastopal v Krškem. Nato se je vrnil ob mesto v Dravi, a ga kmalu spet zapustil. Največ časa je v prvi ligi tekmoval za velenjski Rudar, za katerega je zbral 96 nastopov.

V Kidričevo se k ‘šumarom’ seli kot prost igralec, saj se mu je pogodba pri drugoligašu Jadranu iz Dekanov, kjer je nastopal nazadnje, iztekla. Skupno ima 130 prvoligaških in 11 drugoligaških nastopov na slovenskih zelenicah.

Bočni branilec je ob podpisu pogodbe poudaril, da bo s svojim igrami skušal pomagati ekipi v boju za čim višja mesta: “Kolikor sem opazoval Prvo Ligo, se je Aluminij v zadnjem obdobju zelo dvignil, tukaj gre zagotovo ogromno zaslug trenerju Oskarju Drobnetu. Ekipa mora imeti red in disciplino in menim, da jo je Aluminij v zadnjem obdobju dobil. Pričakujem, da bom dal čim več klubu, da se bom na vsakem treningu dokazal ter si s tem prislužil igranje v ekipi.” Kot je dodal, je veliko k temu dodalo to, da je Kidričevo blizu Maribora, saj je “Štajerska njegov dom”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!