Novinci so se okrepili s hrvaškim povratnikom

Nogomet 10. Jul 202120:18 > 20:19 0 komentarjev
Mateo Mužek je najnovejša okrepitev novincev v slovenski prvoligaški druščini. FOTO: NK Radomlje.

Iz vrst NK Radomlje, ki bo v novi sezoni v prvi slovenski nogometni ligi nastopal kot novinec, so potrdili novo okrepitev. Pogodbo je podpisal hrvaški branilec Mateo Mužek.

Mateo Mužek je v Sloveniji že igral, in sicer je bil član Gorice, Zavrča in velenjskega Rudarja. Zdaj se vrača med slovenske prvoligaše, nazadnje pa je igral za grškega prvoligaša Ael Lariso. Igral je tudi za moldavski Šerif Tiraspol, Nefči iz Bakuja, Šahtar Karadandi in škotski St. Mirren.

“Všeč mi je klubski projekt. Želim se razvijati in rasti. Ekipa je kakovostna, sam pa ji lahko zelo pripomorem in pomagam soigralcem. Pričakovanja so visoka, ampak realna. Mislim, da smo lahko stabilni na sredini lestvice,” je ob podpisu pogodbe povedal Mužek.

Radomlje, ki so se med prvoligaše vrnile kot prvak druge lige, so ob Mužeku letos poleti v svoje vrste zvabile še hrvaškega bočnega branilca Daria Rugaševića, ki je nogomet nazadnje igral v hrvaški drugi ligi za Cibalio, bosanskega vezista Marka Žulja, ki je prišel iz prve bosanske lige (Mladost Kakanj) in izkušenega vratarja Darka Marjanovića, ki je nazadnje igral za Gorico.