Novosti iz cirkusa NK Olimpija, prah se seveda še ni polegel

Nogomet 5. Jul 202219:00 > 20:19 1 komentar
Predsednik NK Olimpija Adam Delius je danes izvedel za nove dolgove iz preteklosti. FOTO: Aleš Fevžer.

Nov dan, nove informacije iz NK Olimpija, ki v zadnjih dneh polni slovenski javni športni prostor. Iz Stožic dva dni pred otvoritvijo nove sezone prihaja nekaj pozitivnih, a tudi negativnih signalov. Nabrali smo nekaj svežih informacij o tem, kaj vse se je v zadnjih 24 urah v Stožicah dogajalo.

Albert Riera je ponudil odhod

Še včeraj dopoldne so Albertu Rieri za trenersko službo pri NK Olimpija čestitali Steven Gerrard, Robbie Fowler, Fernando Morientes in še nekateri velikani, ki so s Špancem delili nogometno pot.

Zvečer, ko je po spletu zaokrožilo dogajanje s predstavitvene novinarske konference, s katere so novega trenerja Olimpije spodili navijači Green Dragons, so se vsi našteti (in z njimi milijoni uporabnikov vseh svetovnih medijev, ki so poročali o tem) najverjetneje vprašali: “Kam, za vraga, je prišel?”

Riera, ki se je o dogajanju pozneje tudi oglasil na uradnih profilih na družabnih omrežjih, na katerih ima, mimogrede, desetkrat več sledilcev kot Olimpija, naj bi po naših informacijah po neljubih dogodkih Adamu Deliusu ponudil odstop oziroma odhod. Predsednik je njegov predlog zavrnil.

Albert Riera. FOTO: Aleš Fevžer

Igralci so dobili zaostale plače

Delius je imel v zadnjem dnevu sicer tudi veliko dela s tem, da igralcem nakaže zaostale plače. Nekatere vidnejše igralce članske ekipe naj bi celo nagovarjal na zavajanje javnosti in izjave, da so plače dobili in obljubil, da bodo na njihovih bančnih računih danes.

Igralci ponudbe niso sprejeli, so pa danes zaostale plače le dobili. Bonusov in nagrad za lanskoletno osvojitev pokalne lovorike pa še ne. Za denar za plače naj bi v klubu na banki vzeli kredit.

Če gre sklepati po izjavah na današnji novinarski konferenci Zorana Jankovića, je pri tem posredoval tudi ljubljanski župan.

Dino Skender hoče 250 tisoč evrov

V klubu prav veliko denarja ni, zato so se Delius in njegovi najtesnejši sodelavci zagotovo prijeli za glavo, ko je na naslov Olimpije pred dnevi priromala tožba nekdanjega trenerja Dina Skenderja zahteva, da mu izplačajo celotno pogodbo, ki so jo pred časom predčasno prekinili. Zahteva 250 tisoč evrov, ki jih bo prej ali slej najverjetneje tudi dobil.

Še več, 400 tisoč evrov, bodo morali Ljubljančani izplačati še enemu nekdanjemu trenerju, Savu Miloševiću, ki je, takrat še pod vodstvom Milana Mandarića, Olimpijo popeljal v sezono 2021/22.

Skorajda zagotovo – sploh glede na to, kako so se od njega poslovili – lahko v Stožicah pričakujejo tudi od zadnje trenerske žrtve Roberta Prosinečkega.

Dino Skender zahteva izplačilo pogodbe, ki so jo z njim v klubu predčasno prekinili.

Vstopnice v prodaji šele dva dni pred tekmo

Pri Olimpiji imajo tudi veliko krizo birokracije. Po nedavnem cunamiju, ki je šel čez klubske pisarne, jim namreč močno primanjkuje kadra. Ne samo v športnem delu, še bolj v preostalih klubskih sektorjih.

To potrjuje tudi dejstvo, da so vstopnice za četrtkovo tekmo kvalifikacij za evropsko konferenčno ligo proti ekipi Differdange iz Luksemburga v prodajo poslali šele danes. Če so naše informacije točno, je zanimanje za otvoritveno tekmo Olimpije sicer porazno. Do 12. ure naj bi prodali manj kot 20 vstopnic …

Velika čistka igralskega kadra

Danes so pri Olimpiji sicer potrdili odhode številnih nogometašev. Od Ljubljane se poslavljajo posojeni igralci Aljoša Matko, Nik Prelec, Neven Đurašek, Marijan Čabraja in Robert Mudražija.

Pri Olimpiji so se uspeli raziti tudi s hrvaškim vratarjem Ivanom Banićem, v slovo pa je Stožicam pomahal tudi Damian van Bruggen. Odhajajo tudi Vitja Valenčič, Nino Pungaršek in Eric Boakye.

Ganski bočni branilec je od vseh naštetih zagotovo pustil najglobljo sled. Za Olimpijo je igral štiri leta, v tem času pa zbral 110 nastopov, dosegel tri gole in nabral enajst asistenc. V Ljubljani je bil dvakrat, v letih 2019 in 2021, tudi pokalni prvak.