Olimpija poplačala stare dolgove, a odpirajo se nove fronte

Foto: Aleš Fežver

Zima v ljubljanski Olimpiji je nenavadno mirna. Je to znak, da so nenehne turbulence stvar preteklosti in da so pred klubom bolj mirni časi? Preverili smo, kaj se te dni dogaja v klubskih pisarnah in kdaj lahko privrženci zeleno-bele barve pričakujejo nove okrepitve.

Potem ko je bil vstop NK Olimpija Ljubljana v novo leto znova precej vroč in se je na pladnju znašlo precej tem, ki smo jih ob jezi vodilnih mož zmajev predstavili nogometni javnosti, se nekatere zadeve v vrstah ljubljanskega prvoligaša zdaj umirjajo in urejajo.

Aluminij je po besedah direktorja Kidričanov Boruta Arliča dobil denar za prestop Marka Bresta, dobro novico pa so po naših informacijah izvedeli tudi nogometaši Olimpije, ki so na svoje bančne račune dobili v pogodbi določene premije za dvojno krono v lanski sezoni. To poglavje starih dolgov Ljubljančanov je tako uspešno zaprto, v zraku pa ostaja še vprašanje premij za uvrstitev v konferenčno ligo, kar bodo v klubu po besedah direktorja Igorja Barišića reševali interno z vsakim igralcem posebej.

Ko je govora o pozitivnih plateh dogajanja v zmajevem gnezdu, gre izpostaviti tudi klubske priprave v Turčiji, ki so bile glede pogojev – tako namestitve kot igrišč – korak naprej v primerjavi z lansko zimo. Pogoje je večkrat javno pohvalil tudi trener Zoran Zeljković.

Zoran Zeljković je za zdaj zadovoljen s potekom priprav zmajev. FOTO: Aleš Fevžer

Poročali smo že o tem, da je dobra novica za nogometaše zmajev tudi ta, da bo zelenica Stožic zaradi intenzivnih del skozi celoten zimski premor to pomlad v precej boljšem stanju, kot je bila na zadnjih tekmah prvega dela sezone. Nad travnato površino bodo svetili tudi novi reflektorji.

Kaj bo z Nukićem in kako bo Uefa odločila v primeru Albert Riera?

Kar se tiče aktualnih zadev, s katerimi se te dni ukvarjajo še ukvarjajo ljubljanske pisarne, sta na dnevnem redu predvsem ureditvi statusa Ruija Pedra in Mustafe Nukića. Portugalec se je, kot je v današnjem pogovoru za EkipoSN poudaril predsednik kluba Adam Delius, ujel v vrtinec agentskih igric, zaradi česar mu grozi, da bo drugo polovico sezone ostal celo brez igranja nogometa na najvišji ravni.

Kar se tiče Nukića, so pogajanja o načinu prekinitve pogodbe, ki ikono navijačev s klubom veže še za sezono in pol, po naših informacijah že peljala v smer uspešnega dogovora, a so v zadnjih dneh znova obstala na mrtvi točki.

Na kakšen način se bosta razšla Mustafa Nukić in Olimpija? FOTO: alesfevzer.com

Znova pa bo v nogometni Ljubljani oživel tudi duh Alberta Riere. Čeprav je direktor kluba Igor Barišić že oktobra zatrdil, da je klub v primeru pritožbe Španca že dobil boj na Fifi, ga je nekdanji trener zmajev prek odvetnika Blaža Bolcarja hitro postavil na laž in pojasnil, da proti vodstvu kluba sploh še ni sprožil nikakršnega postopka.

No, to se je spremenilo v teh dneh, ko so po naših informacijah zastopniki Riere na Fifo naslovili pritožbo nad finančno kaznijo zoper Španca, ki mu jo je klub naložil ob slovesu od Ljubljane, razlog zanjo pa je bil med drugim tudi prepovedan Sportklubov intervju.

Albert Riera želi dokončno zaključiti svoje poglavje v ljubljanski Olimpiji. Foto: Aleš Fevžer

Hude obtožbe na račun direktorja Olimpije

Kaj je še novega v Olimpiji? V obsežnem članku je nemški Kicker razkril trditve nekdanjega športnega direktorja Mladena Rudonje, da mu je ob sklepanju famoznega prestopa Jake Čubra Potočnika v nemški Köln direktor zmajev Igor Barišić naročil, naj za izboljšanje pogajalskega izhodišča ponaredi ponudbo evropskega prvaka Manchester Cityja.

Prvi operativec zmajev zelo ceni nemški nogomet in tamkajšnje medije, ki nam jih večkrat daje za vzor, zato bo morda njihove trditve o nepravilnostih, ki se dogajajo v Olimpiji, vzel bolj resno kot naše. Ali pa recimo tiste, ki jih je proti klubu v zadnjih dneh uperil Sindikat profesionalnih igralcev nogometa (SPINS). Sindikat je zaradi domnevnega šikaniranja in izsiljevanja četverice odpisanih nogometašev (Nukić, Pedro, Mijailović, Estrada) vodstvo kluba prijavil na inšpektorat za delo in ga celo ovadil na policiji.

Direktor Barišić je sicer že večkrat poudaril, da gre po njegovem mnenju v primeru SPINS-ovih obtožb zgolj za promocijo oziroma reklamo vodstva sindikata, na čelu z Dejanom Stefanovićem.

Imena iz Južna Amerike niso kandidati za dres Olimpije

Kaj pa se v Olimpiji dogaja na področju kadrovanja, kjer je tudi trener Zoran Zeljković večkrat izpostavil, da pričakuje zimske okrepitve, za zdaj pa je na treningih ob rezervnem vratarju Galu Lubeju Finku pozdravil le enega novinca – Antonia Marina?

Antonio Marin je nova okrepitev Olimpije. Foto: Profimedia

V zadnjih dneh so se v nogometni javnosti sicer pojavila nekatera imena iz Južne Amerike (Santiago Hidalgo, Jose Mulato), ki naj bi kandidirala za mesto napadalca Olimpije, a to sta po naših informacijah nogometaša, ki zagotovo v nadaljevanju sezone ne bosta nosila zeleno-belega dresa.

Ni pa skrivnost, da športni direktor Goran Boromisa in sodelavci iščejo okrepitev v konici napada, ki pa jo lahko, če bo ocenjena kot dodana vrednost, pričakujemo v zadnjih dneh prestopnega roka, ko se zahteve nekaterih ‘kapitalcev’ malce znižajo, saj jim zaradi bližajočega se konca nogometne tržnice začenja teči voda v grlo.

Več o kadrovanju vseh klubov Prvi lige Telemach boste lahko jutri prebrali v naši analizi prestopnega roka in napovedi drugega dela sezone slovenskega prvoligaškega plesa.

#related-news_1

#related-news_2