Olimpija postavlja mejnike, a ji do rekorda manjka še precej

Nogomet 16. Avg 202213:00 > 13:43
Delite:
Nogometašem Olimpije uspevajo sijajni rezultati. FOTO: alesfevzer.com

Olimpija je še petič na peti prvenstveni tekmi nove sezone zmagala in poskrbela za drugi najuspešnejši štart v sezono v prvi slovenski ligi v zgodovini kluba. Ob tem je postavila še en mejnik. Prejela ni še niti enega zadetka, kar je rekord.

Vsaj v prvenstvu in vsaj na igrišču gre Olimpiji na začetku sezone 2022/23 verjetno še bolje, kot bi ji šlo, če bi lahko pred začetkom svojo usodo spisala sama. Najprej je z 2:0 premagala Muro, potem z 1:0 sežanski Tabor, z istim rezultatom Bravo ter v zadnjih dveh tekmah z 2:0 odpravila Maribor in včeraj Gorico. Pet zmag na prvih petih tekmah. Brez prejetega zadetka, razlika v golih 8:0.

Olimpija je s tem postavila drugi najdaljši zmagoviti niz na začetku sezone v zgodovini nastopanja v slovenski prvi ligi. Do klubskega rekorda ji manjka še precej. V sezoni 1994/95 so Ljubljančani dobili kar uvodnih devet prvenstvenih tekem, kar je tudi rekord lige, ki si ga delijo z Mariborom. Vijoličastim je to uspelo v sezoni 1999/00.

Da bi dobila uvodnih pet tekem in na nobeni ne bi prejela zadetka, se Olimpiji in nobenemu slovenskemu klubu ni zgodilo še nikoli.

Sijajen štart ne zagotavlja ničesar

Olimpija je v sezoni 1994/95, ko je postavila rekord, osvojila naslov prvaka, a je imela kljub neverjetno dobremu začetku na koncu le dve točki naskoka pred Mariborom.

Zanimivo, da je v sezoni 1998/99, ko je prišla do dozdajšnjega drugega najboljšega niza v klubski zgodovini, takrat je dobila uvodne štiri tekme, prvenstvo končala šele na šestem mestu. Z 22 točkami zaostanka za Mariborom, ki je postal prvak.

Zato ne čudi, da trener zdajšnje ekipe, ki je trenutno velik hit prvenstva, Albert Riera, svari pred evforijo in gleda samo na naslednjo tekmo. “Dolga je še, a smo na pravi poti,” svari Španec, ki se z enim rekordom že lahko pohvali.

Matevž Vidovšek je nadaljeval svoj sijajen prvoligaški niz. FOTO: alesfevzer.com

Matevž Vidovšek je nepremagan že 540 minut

Še nikoli Olimpija z nedotaknjeno mrežo ni dočakala 6. prvenstvenega kroga. Matevž Vidovšek je nepremagan že 450 oziroma 540 minut, če upoštevamo še tekmo zadnjega kroga prejšnje sezone, v katerem je brez prejetega gola debitiral v prvi slovenski ligi.

Tudi njemu do rekorda, ki ga ima v rokah Nejc Vidmar, do njega je med vratnicama Domžal prišel v sezonah 2013/14 in 2014/15, manjka še precej.

Izkušeni nekdanji slovenski reprezentant, ki ima še enoletno pogodbo in trenutno išče nov klub, je bil takrat nepremagan kar 1002 minuti.

Komentari

Vaš komentar