Riera obudil Nukića in opozoril: Ne bo vedno vse rožnato

Nogomet 16. Avg 20228:001 komentar
Delite:
Njegovega gola se je zelo razveselil tudi trener Albert Riera. FOTO: alesfevzer.com

"Ne bo vedno vse rožnato," je po nadaljevanju brezhibnega začetka sezone, petih zmagah na petih tekmah brez prejetega zadetka, opozoril Albert Riera. "Vem pa, da smo na pravi poti," je takoj za tem dodal trener Olimpije. Vesel je bil tudi zaradi Mustafe Nukića, ki je dolgo časa čakal na prvi gol, zdaj pa se trenerju oddolžil za neizmerno zaupanje in ob zmagi nad Gorico z 2:0 postal junak večera. "Vedel sem, da bo za trdo delo kmalu nagrajen," je dvakratnega strelca pohvalil sloviti Španec.

Pet tekem, pet zmag, osem doseženih golov, nobenega prejetega. “Če bi mi pred začetkom sezone ponudili tak scenarij, bi seveda podpisal. Ampak … Gremo tekmo za tekmo. To je naša pot,” je po zmagi nad Gorico z 2:0 povedal Albert Riera.

“Pred to tekmo sem bil zaskrbljen, saj je prišla po zmagi nad Mariborom, o kateri se je veliko pisalo in govorilo. Vsi so pričakovali, da bomo danes osvojili vse tri točke,” je še povedal sloviti Španec, ki vse bolj dokazuje, da je v Stožicah ustvaril odlično ekipo, kar je vidno ob vsaki gesti njegovih nogometašev. Na vsakem koraku.

Trener Olimpije je v ponedeljek v, kljub odličnim rezultatom, slabo obiskanih Stožicah dočakal tudi majhno osebno zmago. “Kako bom rešil njegovo strelsko krizo? Izvajal bo naslednjo enajstmetrovko,” je pred časom odgovoril o krizi najboljšega strelca Olimpije iz prejšnje sezone Mustafe Nukića, ki je do tekme z Gorico zapravil številne priložnosti, tudi dve enajstmetrovki, in še čakal na prvi gol sezone. Kljub temu je užival polno zaupanje svojega trenerja, vseskozi igral in tokrat dočakal svoj trenutek. Najprej je zadel z enajstih metrov, malo za tem pa še po lepem strelu iz igre.

“Kot sem že večkrat rekel, je najbolj pomembno to, kako delaš. Če delaš, boš blizu gola. Glede njega sem bil zelo miren. Govoril sem, da je velik profesionalec in se mu bo to, kako zavzeto se trudi, zagotovo vrnilo. Danes, ko niso zadevali drugi, je gole dosegal on. Govoril sem mu, da bo prej ali slej zadel. Bil sem vedno prepričan, da ga bo dal. Nisem bil zaskrbljen,” je Riera povedal o svojem napadalcu, ki je v manj kot desetih minutah postal najboljši strelec Olimpije v prvenstvu v tej sezoni. Prejšnjih šest golov je namreč doseglo šest različnih igralcev.

Še en dokaz, ki nakazuje na zelo veliko moč kolektiva Olimpije, ki na začetku sezone 2022/23 ruši vse pred sabo. Že v soboto jo čaka nov velik izziv. Gostovanje pri Kopru, ki je trenutno na drugem mestu. Derbi za vrh. “Ne morem obljubiti golov in zmage, lahko pa obljubim, da bomo dali vse od sebe in tam skušali zmagati,” pred gostovanjem na Bonifiki pravi 40-letni Riera, ki se, podobno kot ob igrišču, v nogometu odlično znajde tudi v komunikaciji z javnostjo.

Španec na klopi Olimpije tudi po peti tekmi ostaja pri stoodstotnem izkupičku.

O čem je Albert Riera po tekmi z Gorico še govoril?

O nizu petih zmag:
“Gremo tekmo za tekmo, to je naša pot. Pred to tekmo sem bil zaskrbljen, saj je prišla po zmagi nad Mariborom, o kateri se je veliko pisalo in govorilo. Vsi so pričakovali, da bomo danes osvojili vse tri točke. Nismo prejeli gola. Ampak v nogometu je treba pozabiti na preteklost. To je čar nogometa. To, kar je danes črno, je lahko jutri belo. In obratno. Stvari se spreminjajo zelo hitro. Veseli smo, ker zmagujemo in smo dobri. Vem pa, da ne bo vse vedno rožnato. Zgodile se bodo tekme, ko ne bomo zmagali, ampak bomo igrali dobro. Najpomembneje pa je, da smo na pravi poti. Dobro delamo, čeprav moramo še marsikaj popraviti. Danes me je zmotila igra v zadnjih desetih minutah tekme, ko smo preveč popustili. O tem sem se s fanti po tekmi v garderobi tudi pogovarjal. V nogometu ne smeš nikoli popuščati.”

O enajstmetrovki:
“Enkrat ti Var pomaga, drugič je drugače. O tem bi se lahko pogovarjali več dni. Prejšnji teden sem videl, da so Gorici že piskali enajstmetrovko, pa so jo potem razveljavili. Gorica je bila danes spet na nepravi strani Vara, ampak sodnik je rekel, da je bila roka, tako da je roka bila. Var je zame bolj pošten, saj si lahko ogledaš posnetek in imaš več zornih kotov, da vidiš, kaj se je zgodilo. Var je realnost. Naslednjič se bo zgodilo, da bomo krajšo potegnili mi, ampak bomo to morali sprejeti. Tokrat nas je Var osrečil. Mislim, da je to dobrodošla novost v nogometu. Ne mislim pa, da smo zmagali le zaradi enajstmetrovke. Na tej tekmi smo naredili še veliko dobrih stvari.”

O tem, da Olimpija spet ni prejela gola:
“Pomembno je, da ne prejmeš gola, tako kot je pomembno, da ga zabiješ. Če ne dobiš gola, imaš več možnosti, da zmagaš. Na obrambo nikoli ne smeš pozabiti. Delamo na obeh straneh. Seveda je atraktivnejši napad, ampak tudi obramba je v nogometu zelo pomembna.”

O obisku in vzdušju v Stožicah:
“Če me vprašate, bi rad videl poln stadion. Upam, da ga bomo enkrat tudi dočakali. To je naš cilj, ki je odvisen od nas. Boljši kot bomo, več bo gledalcev. Tudi sam sem, ko sem bil igralec, rad igral na polnih stadionih. Upam, da bo v prihodnosti bolje, bo pa, kot sem rekel, odvisno tudi od nas. Skušali bomo delati na tem, da gledalce prikličemo nazaj.”

O težavah Maribora:
“Imam dovolj svojih težav, da bi se obremenjeval še z drugimi. Ne želim razmišljati o njih. Jutri me čaka veliko dela. Moram razmišljati o tem, kako bom vodil naslednji trening, kaj bom povedal na naslednjem sestanku, kako bomo igrali v Kopru. Razmišljam samo o nas.”

O tem, ali pričakuje še kakšno okrepitev:
“Že večkrat sem rekel, da, če bo že kdo prišel, moral biti boljši od igralcev, ki jih imam. Če takega ne bo, potem sem zadovoljen z nogometaši, ki so v ekipi zdaj. Ne potrebujem kvantitete, ampak kvaliteto. Imamo 21 igralcev in tri vratarje, kar je zame perfektno. Rad delam z vsemi. Želim si, da vsak verjame v to, da bo igral. Če je tako, potem je v ekipi pozitivno vzdušje. Hočem, da vsak misli, da bo na naslednji tekmi v začetni enajsterici.”

O tem, ali bo tekma v Kopru najtežja do zdaj:
“Odvisno, bomo videli, v kakšno smer bo šla. Pogled na lestvico res kaže, da gre za našega najtežjega nasprotnika, ampak nikoli ne veš, kaj se bo na igrišču dogajalo. Ne morem obljubiti golov in zmag, lahko pa obljubim, da bomo skušali narediti vse. Igralci vedo, da se na vsakega nasprotnika pripravimo posebej. Vsak zahteva drugačna navodila. Imamo čas, da analiziramo našega naslednjega nasprotnika in se pripravimo. Skušamo iskati njegove šibke točke. Ne morem obljubiti zmage, lahko pa obljubim, da bomo poskusili zmagati.”

VIDEO:

1:0 Mustafa Nukić:

2:0 Mustafa Nukić:

Komentari

Vaš komentar