Olimpija pred derbijem brez trenerjev in brez treningov

Nogomet 6. Maj 202415:19 > 15:31 5 komentarjev
NK Olimpija
Foto: Aleš Fevžer

Odločitev je padla, Zoran Zeljković ni več trener ljubljanske Olimpije. V tednu pred derbijem je v klubu popoln kaos, strokovnega štaba prve ekipe pravzaprav ni več.

Kakšen bo učinek šok terapije v nogometni Olimpiji? Odgovor na to vprašanje bomo dobili čez slab teden dni, ko bo za nami zadnji večni derbi sezone.

Priprave na sobotno tekmo v Ljudskem vrtu bodo za nogometaše zmajev vsekakor zelo, zelo nenavadne. Padla je namreč odločitev, Zoran Zeljković, manj kot mesec dni po brezpogojni zaupnici vodstva kluba, ni več trener ljubljanske Olimpije. Razlog je rezultatska kriza, naši viri pa vse bolj izpostavljajo tudi trenerjevo izražanje nezadovoljstva nad nekaterimi klubskimi zadevami, ki niso urejene tako, kot bi morale biti.

Zoran Zeljković
Zoran Zeljković zapušča Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer

Olimpija brez trenerjev in brez treningov

A Zoran Zeljković ne bo edini, ki bo zapustil zmajevo gnezdo. Z njim odhaja tudi njegov pomočnik Džengis Čavušević, v slovo maha tudi trener vratarjev Benjamin Levak. 

Začasno bo tako vajeti članske ekipe najverjetneje prevzel kar Boštjan Miklič. Slednji je v tej sezoni sicer odlično vodil mladinsko ekipo zmajev, s katero se pravzaprav še vedno bori za državni naslov in bo ravno danes z mladimi zmaji igral tekmo proti moštvu Brinje Grosuplje (prenos tekme si lahko od 17.30 v živo ogledate na Sportklubu 1, sledi naša nogometna oddaja Pod prečko).

NK Olimpija
Boštjana Mikliča (na fotografiji povsem levo) čaka izjemno zahtevna naloga. Foto: Aleš Fevžer

Kako bo nekdanji trener Triglava združeval obe funkciji, še ni povsem jasno, v pomoč pa bo Mikliču zagotovo dejstvo, da so nogometaši Olimpije do srede dobili nekaj dni odmora. Odločitev jim je bila sporočena takoj po včerajšnjem remiju z Muro (0:0).

Boštjan Miklič sicer nekaj izkušenj s prevzemanjem začasnega dela prvega trenerja že ima, v tej vlogi se je nekaj dni preizkušal po jesenskem slovesu Joaa Henriquesa.

To torej pomeni, da v tednu pred večnim derbijem, ki bo neposredno odločil o drugem mestu v Prvi ligi Telemach, ta prinaša boljše izhodišče v evropskih tekmovanjih in posledično večjih finančni kolač, da o slavi in časti zmage nad velikim rivalom niti ne govorimo, zmaji prav veliko ne bodo trenirali …

Črno na belem

Klub je nekaj minut po 15. uri popoldne sporočil tudi uradno novico, da Zoran Zeljković ne bo več vodil prvega moštva ljubljanskega kolektiva. Tretjega večnega derbija na klopi zmajev torej ni dočakal, potem ko je prva dva izgubil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje