Vodstvo Olimpije v bran Zeljkoviću, ki ima njihovo neomajno podporo

Nogomet 12. Apr 202415:55 2 komentarja
Zoran Zeljković
Zoran Zeljković zapušča Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer

Trenerska služba Zorana Zeljkovića je varna, so danes sporočili iz nogometne Olimpije, ki se je odzvala na vse bolj glasne govorice, da se Ljubljančanu na klopi zmajev trese stolček.

Le dve zmagi na zadnjih sedmih tekmah in za nameček tudi izpad iz pokalnega tekmovanja zagotovo niso izidi, ki bi zadovoljili tako visokoleteče vodstvo kot zahtevne navijače Olimpije. Ta je bržkone že zapravila možnost ubranitve naslova državnega prvaka, sedanja rezultatska kriza pa je tudi povod za vse glasnejše govorice, da se na klopi ljubljanskega prvoligaša že v bližnji prihodnosti obeta zamenjava.

Pred nadaljevanjem prvenstva so se zato danes oglasili pri Olimpiji in v sporočilu za javnost, pod katerim se je podpisal direktor Igor Barišić, zatrdili, da “ima glavni trener članskega moštva Zoran Zeljković neomajno podporo”.

“V nasprotju s številnimi zapisi medijev v nedavnih dneh tako zavračamo vse očitke o dogovarjanju z novimi kandidati in morebitni spremembi na mestu stratega Olimpije. Vsi skupaj se dobro zavedamo, da trenutna podoba moštva na zelenici ne prikazuje želenega stanja, toda prav v takšnih trenutkih, ko ekipi ne gre vse po načrtih, želimo stopiti skupaj in na ustrezen način najti pravo pot za vrnitev na zmagovalne tirnice,” so zapisali pri Olimpiji.

Igor Barišić
Igor Barišić. Foto: Aleš Fevžer

Obenem so zanikali tudi navedbe nekaterih medijev, da je pred vrati kluba hrvaški trener Tomislav Stipić. “Ocenjujemo, da preprosto ne gre za trenerja, ki ustreza klubski viziji,” je zatrdil Barišić in dodal, da bo Zeljković tudi v prihodnje zagotovo vodil prvo ekipo.

“Je Ljubljančan, domač človek, oseba, ki je še toliko bolj čustveno vpeta v zgodbo Olimpije. Prav zaradi tega želimo v vodstvu kluba poudariti, da Zoran Zeljković v tem trenutku je in tudi v prihodnje bo trener zmajev,” je še pripomnil Barišić.

Kot smo na Sportklubu danes že poročali, bo zaključek sezone v Olimpiji precej pester, vendar pa trenerske zamenjave vsaj do sredinega derbija proti Mariboru vendarle ne gre pričakovati.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje