Olimpija rešuje problem skromnega obiska tekem

Nogomet 27. Mar 202318:54
Bodo Stožice v nedeljo manj prazne?

Nogometaši Olimpije kljub blestečim predstavam in prvemu mestu v slovenskem prvenstvu v letošnji sezoni svoje navijače le stežka privabljajo na tekme v Stožicah. Da bi temu naredili konec, so se v ljubljanskem klubu pred nedeljskim dvobojem proti Taboru iz Sežane odločili za prav posebno akcijo.

Medtem ko statistika Nogometne zveze Slovenije kaže, da na gostovanjih največ gledalcev na tribune slovenskih stadionov privabijo prav nogometaši Olimpije (39.577), pa je slika povsem drugačna, ko zmaji igrajo pred domačo publiko. Na 14 domačih tekmah v letošnji sezoni si je njihove obračune v Stožicah kljub številnim zmagam in všečnim predstavam ogledalo le 20.581 navijačev, kar jih po obiskanosti postavlja šele na tretje mesto. Z večjim obiskom se nareč lahko lahko pohvalita tako Mura (30.819) kot Maribor (49.611).

Da bi imeli zeleno-beli v boju za naslov prvaka v zaključku sezone nekoliko izdatnejšo podporo, so se v pisarnah Olimpije odločili, da pred domačo nedeljsko tekmo proti Taboru iz Sežane podarijo kar 4000 brezplačnih vstopnic. “V nedeljo se vračamo v Stožice! Prvih 4.000 obiskovalcev ima vstop prost,” so zapisali na družbenih omrežjih vodilne ekipe Prve lige Telemach in dodali, da si navijači brezplačno vstopnico že lahko zagotovijo na njihovi klubski spletni strani.

Vir: NZS

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje