Po enajstmetrovki za zmaje pretep na VIP tribuni (VIDEO)

Nogomet 1. Okt 202317:31 7 komentarjev

V Rogaški Slatini smo bili v zaključku tekme 11. kroga Prve lige Telemach med domačim moštvom in Olimpijo (0:2) priča neljubim prizorom. Po enajstmetrovki za goste v sodnikovem dodatku, ki je prelomil dvoboj, so na tribuni zapele pesti.

Glavni sodnik Alen Bubek je v 91. minuti tekme ob izidu 0:0 dosodil najstrožjo kazen za Olimpijo. V kazenskem prostoru je po predložku s prostega strela padel Marko Mijailović, ki naj bi ga podrl Andrej Pavlović. Ob velikem neodobravanju domačih nogometašev je odločitev obveljala, strel z bele točke pa je realiziral Rui Pedro.

Zaradi ugovarjanja je bil pri domačih izključen vratar Rok Vodišek. ker je Rogaška že opravila vse menjave, si je njegov dres in rokavice nadel kapetan Rok Pirtovšek in moral kmalu zatem v mrežo po žogo. Zmago Ljubljančanov je v 99. minuti dokončno potrdil Alexander Florucz.

Kaj se je dogajalo v Rogaški Slatini?

Po prvem golu se je drama preselila na tribuno Športnega parka Rogaška Slatina. Po naših informacijah je do obračunavanja prišlo na delu tribune namenjene VIP gostom. V dogajanje so se vključili tudi preostali gledalci, saj sektorji med seboj niso ograjeni. Tarča je bil športni direktor Olimpije Goran Boromisa, ki je tekmo spremljal v družbi svoje družine.

Videti je bilo udarce in prerivanja, vključili so se tudi varnostniki. Stvari so letele po zraku, med drugim tudi na novinarsko tribuno. Predstavnik NK Olimpija tako ni uspel dokončati svojega dela, saj je bil zadet njegov računalnik. VIP tribuna pa je bila po kaosu izpraznjena.

V nadaljevanju so bencin na ogenj prilili tudi ljubljanski navijači, ki so med domače vrgli baklo. Akcija se je nadaljevala tudi po zadnjem sodnikovem žvižgu. Ker se stvari niso polegle, temveč so se preselile ob stadion, so gostujoči nogometaši s strani policije prejeli zaščito za varen prehod do avtobusa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje