Po aferi “črni idiot” Olimpija znova v mednarodnih medijih

Nogomet 4. Jul 202220:38 > 21:03 1 komentar
Foto: Aleš Fevžer

Prihod Alberta Riere na klop Olimpije in kasnejša prekinitev novinarske konference s strani navijaške skupine Green Dragons je poskrbela, da so se o ljubljanskem klubu razpisali mnogi tuji mediji. Najbolj podrobno so situacijo spremljali v španskih medijih. Marca, AS, Mundo Deportivo in radijski program Carrusel Deportivo so le eni izmed medijev, ki so svoje naslovnice napolnili s škandalom iz Stožic.

Spomnimo, pred leti je bila Olimpija v središču tujih medijev zaradi rasističnega izpada takratnega trenerja Marka Nikolića, ki je svojega varovanca Blessinga Elekeja označil za “črnega idiota”.

Tokrat je za to poskrbela navijaška skupina Green Dragons in ni trajalo dolgo, da so o tem začeli poročati tudi tuji mediji. Španska Marca je zapisala: “Škandal v Olimpiji. Španca Alberta Riero so s predstavitve kot trenerja slovenskega kluba vrgli ultrasi, ki so vdrli na novinarsko konferenco in pokazali svoje nezadovoljstvo nad odločitvijo, da se znebi Roberta Prosinečkega.

“Dan, ki naj bi bil za Alberta Riero srečen, se je spremenil v nočno moro. Španec je bil danes imenovan za novega trenerja ljubljanske Olimpije, kjer je nasledil Roberta Prosinečkega, ki je po odprtem spopadu s predsednikom in vodstvom kluba zapustil položaj. Hrvat se je pritožil nad vodstvom in končal burne odnose z vodstvom. Na njegovo mesto je prišel Albert Riera, ki je moral plačati ceno za zelo neprijeten incident med predstavitvijo,” pa so zapisali pri španskem časniku As.

Foto: Zajem zaslona

Podobno so incident obsodili tudi pri portalu Goal España: “Huligani Olimpije Ljubljane so na predstavitvi novega trenerja slovenskega kluba izgnali Alberta Riero. Zavržen prizor je obžalovanja vreden, v katerem skrajneži pokažejo svoje nezadovoljstvo ob odhodu Roberta Prosinečkega.”

Večina španskih medijev današnji “podvig” navijačev Olimpije obsoja. Novice pa so iz Španije hitro zaokrožile tudi drugod po svetu. Tako lahko na Twitterju zasledimo novinarje iz Anglije, Turčije in Južne Amerike, ki so šokirani nad dogajanjem v slovenski prestolnici.