Tudi predstavitev novega trenerja Olimpije ni šla po načrtih

Nogomet 4. Jul 202218:49 > 22:29 1 komentar
Foto: NK Olimpija

Potem, ko smo morali na novosti iz tabora Olimpije počakati nekaj ur več, kot je bilo sprva načrtovano, so v ljubljanski Olimpiji vendarle začeli napovedano novinarsko konferenco in javnosti predstavili novega trenerja. Vajeti zeleno-bele zasedbe je prevzel Albert Riera, ki pa je druženje z novinarji zapustil po vsega nekaj minutah. Iz dvorane so ga izgnali člani navijaške skupine Green Dragons.

Zaplet na novinarski konferenci NK Olimpije:

Po novem zapletu, ko je ljubljanska Olimpija napovedano novinarsko konferenco iz 11.00 prestavila na 18.00, se je iz stadiona Stožice vendarle znova pokadil bel dim. Zmaji imajo novega trenerja, že četrtega v letu dni. Novi vodja stroke je nekdanji nogometaš Liverpoola in Manchester Cityja Albert Riera. Španec, ki je igralsko kariero končal v Sloveniji, nosil je dres Zavrča in Kopra, bo sploh prvič stopil na samostojno trenersko pot.

Riera ni imel prav veliko priložnosti za komunikacijo z novinarji

“Lepo pozdravljam vse, ki ste prišli, lepo pozdravljam navijaško skupino Green Dragons,” je bil na začetku tiskovne konference še kolikor toliko dobre volje predsednik kluba Adam Delius. Besedo je nato predal Albertu Rieri.

“Res sem vesel, da sem tukaj. To je moja prva izkušnja na mestu glavnega trenerja, a v zadnjih letih sem se učil od velikih trenerjev. Tudi kot igralec sem sodeloval z mnogimi izjemnimi trenerji in upam, da sem se od njih kaj naučil. Verjamem v dobro voljo na treningih. Poznam situacijo, ne pričakujem, da me bodo navijači vzljubili že prvi dan. Trenerji nimamo čarobne palice, s katero bi takoj spremenili stvari.”

Prav veliko besed s strani Alberta Riere ni bilo. FOTO: Guliverimages.

“Ne morem obljubiti, da bomo dobili vsako tekmo, lahko pa obljubim, da bom delal s strastjo in profesionalnostjo. Želim, da bo vsak igralec pod mojim vodstvom postal boljši. Želimo igrati najboljši nogomet v Sloveniji,” poudarja novi trener zmajev.

V dvorani je novinarsko konferenco spremljala tudi skupina Green Dragons. Zanimalo jih je, zakaj je klub najel trenerja, ki je imel v preteklosti težave z igrami na srečo in ki je bil prejšnji trener odpuščen zaradi kartanja do jutra. “Danes sem že dal svojo izjavo in prosim, da to sprejmete. Želimo si zmagovati. Vse, kar je pomembno, je četrtek. In vsaka naslednja tekma.”

A navijače to ni zadovoljilo. Novinarska konferenca se je nadaljevala z vprašanjem navijačev, zakaj prvi operativec kluba Igor Barišić komunicira samo prek telefona.

In tu je bilo novinarske konference trenerja konec. Trenerja so iz dvorane namreč “izgnali” člani navijaške skupine Green Dragons.

Iz Deliusa je nato začelo vreti

Konferenca se je nadaljevala z nagovori Adama Deliusa, nekaj njegovih besed, ki so bile znova posredovane s pomočjo prevajalca, vam ponujamo v nadaljevanju.

“Preteklih stvari ne morem spremeniti. Milan Mandarić je naredil veliko napak, ljudje so ga izkoriščali. Navijači pa slišijo svojo zgodbo. Spopadajo se s policijo. V Olimpijo pa se mora vrniti napadalen nogomet. Takšnega sprejema, kot je bil današnji, si trener ne zasluži. Kmalu boste videli, da gre klub v pravo smer.”

“100.000 evrov škode navijačem ne očitam. Želim povedati, da še nisem dolgo tu, a da razumem, kaj želijo povedati navijači. Na nekaterih področjih imajo prav, po drugi strani pa so zmanipulirani. Potrebujemo čas. Povedal sem že, da iščemo evropskega trenerja.”

“Ta hip ni potrebe po športnem direktorju, poiskali ga bomo v miru, da bo ustrezal našim evropskim zahtevam. Trenutno analiziramo stanje. Imamo nekaj tarč na prestopni tržnici. Almedin Ziljkić se je vrnil, tega sem vesel. Prišel je v vrhunski formi. Je fant, ki v sebi res nosi zmajevo srce. Škoda, da niste videli, kako vesel je vrnitve.”

Almedin Ziljkić je znova na treningih Olimpije.

“Nova triletna pogodba je bila ponujena tudi Mustafi Nukiću. Trenutno ima samo enoletno pogodbo, ki pa jo želimo predčasno podaljšati. V klubu ga vidimo tudi po koncu kariere. Urejamo še zadnje detajle.”

“Delam odkar sem bil star šestnajst let. Nato sem denar vlagal in vlagal, da imam to, kar imam danes. Potem sem še nekaj podedoval. To je moje premoženje. Zato me bolijo povezave s hrvaško mafijo. Ne bo me konec, če izgubim nekaj denarja. Že na prvi konferenci sem dejal, če nisem zaželen, bom klub prodal za nekaj evrov. A zdaj sem se začel boriti. Olimpijo bom pripeljal na vrh in potem bomo zmagovali, zmagovali, zmagovali.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje