Po izpadu Aluminija: Trener prepričan, da bodo kmalu nazaj

Nogomet 16. Maj 202212:13 0 komentarjev
Robert Pevnik je z Aluminijem izpadel v drugo ligo. FOTO: Jure Banfi.

V senci slovesa Marcosa Tavaresa in zmage Maribora, ki je ostal v igri za naslov, je v soboto Aluminij v Ljudskem vrtu po porazu z 1:3 krog pred koncem tudi v teoriji ostal brez možnosti za obstanek med prvoligaši. Od elite se poslavlja po šestih letih, a so v Kidričevem prepričani, da bodo kmalu nazaj.

“Moramo dati glave gor. Gremo v drugo ligo. Včasih je treba narediti en korak nazaj, da narediš dva naprej. Moramo sestaviti mlado ekipo, se zbrati in se vrniti v prvo ligo,” je po novem porazu, že petem prvenstvenem v nizu, povedal trener Aluminija Robert Pevnik, ki je bil s predstavo njegovih fantov v Ljudskem vrtu zelo zadovoljen.

“V prvem polčasu smo imeli svoj moment, vodili smo z 1:0 in delovali taktično zelo zrelo. Ob vodstvu smo imeli še eno stoodstotno priložnost, pa tudi v drugem polčasu še dve polpriložnosti, ki jih je Maribor na drugi strani realiziral. Ob polčasu smo se dogovorili, da gremo na isti način naprej. Potem je fantastično občinstvo Maribor poneslo do zmage,” je še povedal prvi mož stroke Aluminija.

Ta se med drugoligaše seli po šestih sezonah v nizu, ki jih je preživel med prvoligaši. Nekajkrat – v sezoni 2018/19, ko je bil šesti, in sezono za tem, ko je bil peti – je bil celo hit prve lige, v tej sezoni pa Kidričanom ni šlo. V 35 tekmah so do zdaj zbrali le štiri zmage in kar 20 porazov. Z zdajšnjim trenerjem, ki je na klop Aluminija sedel pred osmimi krogi, ko je nasledil Oskarja Drobneta, so zbrali vsega točko.

Sezone Aluminija v prvi ligi:

2012/13: 10. mesto
2016/17: 9. mesto
2017/18: 8. mesto
2018/19: 6. mesto
2019/20: 5. mesto
2020/21: 8. mesto
2021/22: 10. mesto

Na fante je ponosen

“Tega, kaj se je dogajalo pred mojim pohodom, ne bi komentiral. Ko pa pogledam na osem tekem, odkar se tukaj jaz, lahko rečem, da sem na svoje fante ponosen. Zmanjka nam dinamike, zrelosti. To je glavni razlog. Zakaj je tako, je pa treba analizirati. Preveč o tem javno ne bi govoril. Usedli se bomo, naredili analizo in šli naprej, da se čim prej vrnemo nazaj. Da ustvarimo mlado, čvrsto ekipo, ki bi lahko spet postala hit prvenstva,” je kljub slabim rezultatom optimističen nekdanji trener Olimpije in Domžal.

“Postaviti moramo trde temelje, sloneti moramo na mladih, domačih igralcih. Čim več jih mora biti. Upamo tudi na pomoč Maribora, ki bi nam lahko posojal nogometaše, da se dokazujejo pri nas. S poletno ekipo, ki bi pridobivala na zrelosti, da ne bi prihajalo do nihanj. Treba je biti potrpežljiv. Seveda ne bo lahko, pred nami je težka naloga, a verjamem, da bi nam z dobro selekcijo lahko uspelo. Moramo postaviti sistem, igrati kot ’šumarji’. Od noge do noge,” je smernice za prihodnost začrtal trener Aluminija.

Verjame, da bo ostal na klopi Aluminija in se bo z njim kmalu vrnil med prvoligaše.

Kolikor ve, ostaja

“Vizija se ne bo spreminjala. Ne smemo dati glave dol. Prvič se mi je zgodilo, da sem izpadel, ampak sem ponosen na to, kar sem naredil. Aluminij je spet zaživel in igral nogomet, kar smo pokazali tudi na tekmi proti Mariboru. Zgodi se taka sezona, kot se je zgodila nam, ko gre vse narobe. Treba je prevzeti odgovornost in sestaviti ekipo. Pogoje imamo. Klub je odlično organiziran, imamo sijajne pogoje, v Kidričevem ni pritiska, tako da je to zagotovo prava sredina za mlade nogometaše, da se uveljavijo in naredijo prvi, odločilni korak na članski ravni profesionalnega nogometa,” se je razgovoril Pevnik, ki pravi, da njegova prihodnost v Kidričevem ni vprašljiva.

“Kolikor vem, je moja prihodnost znana. Ostajam. Bo pa več o tem lahko povedal direktor po koncu sezone,” je še dejal trener Aluminija, ki ga v zadnjem krogu čaka še domača tekma z devetouvrščenim sežanskim Taborom. Enim od le štirih klubov, ki so jih Kidričani v tej sezoni premagali. To bo tudi zadnja priložnost, da pridejo do sploh prve zmage v letu 2022. V tem koledarskem letu treh točk namreč še niso osvojili.

Zmage Aluminija v tej sezoni:

Aluminij – Maribor 3:0 (12. september 2021)
Koper – Aluminij 1:3 (23. september 2021)
Aluminij – Olimpija 1:0 (7. november 2021)
Aluminij – Tabor 3:2 (27. november 2021)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!