Aluminij še dodatno poglobil krizo Radomljanov

Nogomet 12. Avg 202322:31 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 4. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Aluminiju z 0:2 (0:2).

Radomljani so doživeli še tretji poraz v sezoni, za nameček pa še na tretji tekmi niso zadeli. Aluminij, ki je v uvodu sezone navkljub le eni osvojeni točki pustil dober vtis, je tokrat prišel do prve zmage v sezoni, potem ko je že v prvem polčasu dosegel oba zadetka.

Kidričani so odločno začeli tekmo, že v drugi minuti je imel imenitno priložnost Bamba Susso, ki pa je s strelom z glavo iz bližine žogo poslal v vratarja Luko Baša.

Podobno akcijo so v sedmi minuti izpeljali Radomljani, pri katerih je z glavo iz bližine streljal Nino Kukovec, a tudi on žogo poslal mimo vrat oziroma je oplazila vratnico.

Je pa moral Aluminij že v 26. minuti zamenjati poškodovanega Sussa, namesto katerega je vstopil Daniel Skiba. V teh trenutkih so sicer imeli domači pobudo, so pa v 34. minuti spet zagrozili tudi gosti, vendar se je izkazal Baš.

V 36. minuti so trenutno terensko premoč unovčili Kidričani, potem ko je s približno 18 metrov z nizkim strelom zadel Marko Brest za 1:0. Šest minut pozneje je bilo že 2:0 za goste, po podaji z desne strani je na prvi vratnici z glavo zadel Tin Martić.

Foto: Aleš Fevžer

Mreži mirovali v drugem polčasu

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, v 58. minuti pa so imeli gosti novo priložnost, vendar je domače takrat rešil Baš po strelu Roka Schaubacha.

V 63. minuti so po dolgem času zagrozili tudi Radomljani, vendar je bil z glavo spet premalo natančen Kukovec, v 73. je bil nenatančen še Ivan Krolo, v 84. pa je z glavo za malo zgrešil Franjo Posavac. V 87. je preveč po sredini sprožil Darly N’Landu.

Pri Aluminiju je v 90. minuti Brest prišel v kazenski prostor, a se namesto za strel odločil za podajo, ki pa ni našla pravega naslovnika, Gašper Jovan pa je malce zatem zgrešil vrata in tako zapravil zadnjo priložnost tekme.

Radomlje bodo v 5. krogu v soboto gostovale pri Muri, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

Potek srečanja ob Kamniški Bistrici

Radomlje – Aluminij 0:2 (0:2)

Konec srečanja.

90. minuta: Nogometašem Aluminija se v protinapadih odpira veliko prostora, v zadnjih trenutkih so imeli kar nekaj lepih priložnosti, toda tretjega zadetka niso dosegli.

84. minuta: Tokrat so zapretili mlinarji, toda strel je bil premalo natančen, da bi matiral gostujočega vratarja.

58. minuta: Nova velika priložnost za Aluminij, z obrambo se je izkazal Luka Baš.

Začetek drugega polčasa.

Konec prvega polčasa.

GOOOL! Odlične minute za varovance Roberta Pevnika. Drugi zadetek je v 41. minuti dosegel kapetan Tin Martić.

GOOOL! Aluminij vodi. Za vodstvo Kidričanov je v 36. minuti poskrbel Marko Brest.

34. minuta: Tokrat je bilo napeto pred vrati Radomelj, zapretili so gostujoči nogometaši, mreži za zdaj nedotaknjeni.

31. minuta: Znova so zapretili mlinarji, toda znova so bili domačini premalo natančni pri zaključnem strelu.

7. minuta: Velika priložnost tudi za Radomljane, z glavo je streljal Nino Kukovec, a njegov strel je bil premalo natančen.

2. minuta: Takoj velika priložnost za Aluminij, toda mreža mlinarjev se tokrat ni zatresla.

Začetek tekme v Domžalah.

Enajsterici:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!