Skender že bivši, pred vrati Stožic je Prosinečki

Prva liga 20. Mar 202219:57 > 20:404 komentarji
Dino Skender še drugič zapušča Stožice.

Hrvaški trener Dino Skender je po novem razočaranju, remiju z 1:1 proti Domžalam v Stožicah, izgubil trenersko službo pri Olimpiji. Prvi kandidat za novega trenerja je njegov mnogo bolj sloviti rojak Robert Prosinečki, ki so ga s prihodom v Ljubljano že večkrat povezovali.

“Ne bom odšel, smo šele na začetku,” je po tekmi z Domžalami, na kateri so ga najzvestejši navijači Olimpije Green Dragons praktično od prve do zadnje minute pozivali k odstopu, samozavestno povedal Dino Skender.

Le dve uri pozneje so iz kluba poslali sporočilo za javnost, v katerem je pisalo:

“Dino Skender z današnjim dnem dalje ni več trener članskega moštva Olimpije. Vodstvo ljubljanskega kluba je odločitev sprejelo po tehtnem in temeljitem premisleku. Ter ob močno prisotnem prepričanju, da je v tem trenutku to najboljša možna poteza za Olimpijo.

Olimpija se Dinu Skenderju zahvaljuje za prispevek, ki ga je dal našemu klubu. V prihodnje mu želimo kar največ sreče tako na športnem kot tudi osebnem področju.

Ime novega trenerja bomo javnosti sporočili v kratkem.”

Za Skenderja so bili usodni slabi rezultati Olimpije v zadnjem času. Na zadnjih šestih tekmah je Olimpija zmagala le enkrat, pred tekmo z Domžalami pa dvakrat v nizu izgubila. Proti Muri v Murski Soboti z 2:3 in v ponedeljek še doma s Celjem z 2:4.

Skender je v svojem drugem trenerskem mandatu v Stožicah – prvič je bil tukaj od junija 2020 do januarja lani – v 16 tekmah zbral 7 zmag, 5 remijev in 4 poraze. Olimpijo je pustil na tretjem mestu prvenstvene lestvice s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Mariborom.

Prosinečki je bil kandidat že pred tekmo z Domžalami

Zdaj se seveda poraja vprašanje, kdo bo naslednji trener Olimpije?

Po naših informacijah je glavni kandidat legendarni Hrvat Robert Prosinečki, ki so ga v preteklosti s prihodom v Stožice že povezovalo.

Da je res nekaj na tem, pa potrjuje tudi dogajanje pred današnjo tekmo. Že pred začetkom tekme z Domžalami nam je namreč na uho prišla informacija, da je Prosinečki blizu klopi Olimpije. Potrdili so nam jo tudi viri blizu kluba.

Robert Prosinečki je pred vrati Stožic. FOTO: Guliverimages.

Zdaj, ko je trenersko mesto Olimpije izpraznjeno, ovir za njegov povratek v Olimpijo – kot nogometaš je bil njen član med letoma 2002 in 2003 – torej ni.

Ali se bo to res zgodilo, pa naj bi, tako so v klubu zatrdili tudi v sporočilu za javnost, izvedeli kmalu.

53-letni Prosinečki, ki si je zelo blizu z nekaterimi ljudmi iz zdajšnje vodstvene strukture kluba, kar je še en indic o njegovem prihodu v Olimpijo, je sicer že nekaj časa brez trenerske službe.

Nazadnje je bil trener turškega Denizlisporja, pri katerem pa je zdržal vsega tri mesece. Z njegove klopi je odšel novembra 2020.

Pred tem je v Turčiji treniral še Kayserispor, bil pa tudi selektor Bosne in Hercegovine, Azerbajdžana in trener beograjske Crvene zvezde.

Trenersko pot je nekdanji zvezdnik Real Madrida in Barcelone, čigar trenerska pot je precej skromnejša od igralske, začel kot pomočnik Slavena Bilića v hrvaški reprezentanci. Član Bilićevega strokovnega štaba je bil med letoma 2006 in 2010.

Komentari

Vaš komentar