Nova potrditev finančnih težav, ki tarejo Olimpijo

Nogomet 27. Dec 202218:42 2 komentarja
Nemško vodstvo je Olimpijo prevzelo oktobra 2021. Sledilo je turbulentno obdobje, ki pa je lani v Ljubljano prineslo tudi velike rezultatske uspehe. Foto: Aleš Fevžer

Po kazni, ki jo je prejela zaradi dolgov do nekdanjih igralcev, je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije potrdil tudi dolg do nekdanjega trenerja Roberta Prosinečkega. Ljubljančanom glede registracije novih nogometašev kaže zelo slabo.

Olimpija je na igriščih prepričljiva in po prvi polovici sezone vodi, a v pisarnah stvari še vedno ne delujejo, tako kot bi morale. Že oktobra je veliko prahu dvignila odločitev Nogometne zveze Slovenije, da Ljubljančanom zaradi dolgov v višini 253 tisoč evrov do nekdanjih nogometašev prepove registracijo novih igralcev. Teh obveznosti pri Olimpiji po naših informacijah še niso poplačali.

Zdaj je disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič potrdil tudi dolg do nekdanjega trenerja Roberta Prosinečkega, kar je le še dodatno osvetlilo rdečo luč za registracijo morebitnih novih nogometašev (enega, 19-letnega bosanskega napadalca Admirja Bistrića, so v Stožicah že pripeljali). Legendarnemu Hrvatu in njegovim pomočnikom naj bi bili dolžni prek 300 tisoč evrov.

Komu vse naj bi bili še dolžni?

Še zdaleč pa ti dolgovi niso edini, ki jih ima novo vodstvo na čelu s predsednikom Adamom Deliusom na grbi. Dolžni naj bi bili tudi nekdanjima trenerjema Savu Miloševiću in Dinu Skenderju, nekdanjemu športnemu direktorju Mladenu Rudonji, številnim dobaviteljem in še nekaterim. Milijon evrov od njih še vedno terja tudi nekdanji predsednik Milan Mandarić.

Skupaj dolg presega dva milijona evrov. Toda to so dolgovi, ki za zdaj še niso dobili pravne potrditve. Da ima Olimpija težave z denarjem, pa potrjuje tudi dejstvo, da novembrske plače za igralce članske ekipe zamujajo, prav tako so neizplačani še nekateri bonusi iz prejšnje sezone.

Robert Prosinečki je bil odpuščen tik pred začetkom sezone. FOTO: Aleš Fevžer.

Prodajajo Ratnika in Sešlarja, ampak …

Verjetno si tudi zaradi tega pri Olimpiji prizadevajo, da bi pozimi prodali svoja trenutno tržno najbolj vredna nogometaša, mladega vezista Svita Sešlarja, ki je bil hit jeseni, in še mlajšega branilca Marcela Ratnika.

Toda vprašanje je, ali se jim bo glede tega izšlo. Oba si namreč želita, da bi se še nekaj časa kalila v Sloveniji. Če ne drugega, do konca sezone, da bi lahko v Ljubljani proslavila naslov.

Nekoliko drugačna zgodba je z Almedinom Ziljkićem, o katerem se je pred dnevi že pisalo kot o novem nogometašu Sarajeva, a do prestopa za zdaj ni prišlo. Predvsem zaradi tega, ker je cena, ki so jo zanj postavili pri Olimpiji, za morebitne kupce občutno previsoka. Sploh zaradi tega, ker ima bosanski krilni napadalec le še polletno pogodbo. Zahtevali naj bi namreč kar pol milijona evrov.

Začetek priprav še ni potrjen

Vprašanje pa je, kako se bo na morebitne odhode in rdečo luč pred morebitne prihode odzval glavni avtor uspešne Olimpijine jeseni, trener Albert Riera. Španec je v zaključku prvega dela sezone, ki ga je končal kot prepričljivo najboljši slovenski prvoligaš, dal večkrat vedeti, da ga stanje v pisarnah vse bolj moti.

Olimpija naj bi s pripravami na drugi del sezone sicer začela v ponedeljek, 9. januarja, čeprav tudi ta datum še ni povsem potrjen, kar le še dodatno orisuje raven organizacije, ki trenutno vlada v klubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje