Prvi odziv vodstva Olimpije na incident v Rogaški Slatini

Nogomet 2. Okt 20237:00 5 komentarjev
Foto: Zajem zaslona

Včerajšnja tekma 11. kroga Prve lige Telemach med Rogaško in Olimpijo (0:2) ima tretji polčas. Zanj je poskrbela dramatična končnica srečanja, ko so zmaji po prekršku nad Markom Mijailovićem dobili na voljo sumljivo dosojeno enajstmetrovko, njena uspešna realizacija pa je poskrbela celo za pretep na novi tribuni športnega parka v Rogaški Slatini. Po prvih informacijah so bili tarča napadov razjarjenih domačinov predstavniki vodstva Olimpije, svoj pogled na situacijo pa je za Sportklub opisal športni direktor kluba Goran Boromisa.

Včerajšnji dvoboj Rogaške in Olimpije je še ena tistih tekem, ko se moramo žal pogovarjati o vsem drugem, še najmanj pa o nogometu. Do 90. minute srečanja se je sicer zdelo, da se bo vse skupaj končalo brez prave drame, a z velikim spodrsljajem favoriziranih gostov iz Ljubljane, ki niso in niso našli poti skozi borbeno, organizirano in nepopustljivo obrambo Rogaške, ki je bila na drugi strani celo tista, ki je imela iz protinapadov nekaj izjemno lepih priložnosti za vodstvo.

Toda v sodniškem dodatku tekme je na sceno stopil sodnik Alen Bubek in dvoboj v kazenskem prostoru Rogaške, v katerem je padel branilec Olimpije Marko Mijailović, označil kot prekršek v korist zmajev in posledično enajstmetrovko, ki jo je uspešno realiziral Rui Pedro.

Situacija v sodniškem dodatku tekme

Obmetavanje s plastenkami in pivom ter napad v VIP prostoru

Po tem dogodku je v Rogaški Slatini zavrelo. Tako na igrišču, kjer je bil zaradi ugovarjanja izključen vratar domačih Rok Vodišek, kot predvsem na tribunah, kjer so v VIP prostoru zapele pesti. Navijači Rogaške so razjarjeni zaradi slavja vodstva Olimpije ob pomanjkljivem varovanju in za tovrstne incidente nadvse prikladni infrastrukturi napadli predstavnike ljubljanske ekipe.

Pretep na tribuni

“Po doseženem zadetku smo se v taboru Olimpije seveda veselili. Po mojem mnenju je to nekaj povsem normalnega. Kar ni normalno, je to, da je bilo na obeh straneh VIP tribune vse polno navijačev domače ekipe, ki so nas obmetavali s plastenkami in pivskimi kozarci. Še več, nekaj izmed njih je skočilo v VIP prostor in nas napadlo,” je zadevo za Sportklub pokomentiral športni direktor Olimpije Goran Boromisa, ki si je tekmo ogledal v družbi direktorja Olimpije Igorja Barišića, strokovnjaka za telesno pripravo igralcev Nikole Vidovića in svojega sina.

V kratkem, a jasnem odzivu na dogodke pestre nogometne nedelje, je Boromisa poslal še nasvet novincu iz Rogaške Slatine: “Namesto, da po tekmi pošiljajo ljudi, ki me fotografirajo, ko s sinom zapuščava stadion in sedava v avto, naj poskrbijo za to, da bodo imele ekipe tukaj kolikor toliko normalne razmere za igro. Igrišče tokrat ni bilo niti pokošeno.”

Goran Boromisa. Foto: Aleš Fevžer

Po mnenju Boromise ni dvoma o pravilnosti sodniške odločitve

Enajstmetrovka, ki so jo sodniki dosodili v korist aktualnih prvakov, je dvignila veliko prahu. V ostrem odzivu je zadevo na svoj iskren način pokomentiral trener Rogaške Oskar Drobne in izrazil prepričanje, da se je, se in se bo v Sloveniji vedno sodilo v korist Olimpije.

Goran Boromisa ima glede tega drugačen pogled: “To je enajstmetrovka. Jasno se vidi, da je nasprotni igralec vlekel za dres našega nogometaša. Mi imamo zdaj naslednje izzive, čaka nas evropska tekma s Slovanom iz Bratislave. Tokrat pa lahko svoji ekipi samo čestitam za zmago v teh nemogočih pogojih.”

Pestro dogajanje na in ob tekmi Rogaška-Olimpija bomo pokomentirali tudi v temi tedna oddaje Pod prečko. V njej boste slišali tudi odziv športnega direktorja Rogaške Nina Ivačiča. V studiu se nam bosta sicer pri debati o številnih zanimivih nogometnih temah pridružila slovenska nogometna strokovnjaka Ante Šimundža in Robert Pevnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje