Rogaški je uspel velik posel, reprezentant odhaja na Madžarsko

Nogomet 2. Feb 202416:03 0 komentarjev
Nejc Gradišar. FOTO: Guliverimages.

Nejc Gradišar zapušča Rogaško in se za rekordno odškodnino seli v tujino. V trenutno zadnjeuvrščenem slovenskem prvoligašu še niso razkrili, kam. Mi pa smo prišli do informacije, da bo mladi napadalec odslej igral za madžarski Fehervar.

“Upam, da bom že pozimi odšel,” je Nejc Gradišar prejšnji teden povedal v pogovoru za Sportklub, že ta teden pa se je mlademu slovenskemu napadalcu želja uresničila.

Pri Rogaški so potrdili, da ostajajo brez prvega strelca ekipe, a še niso razkrili, kam odhaja.

“Nejca Gradišarja od prestopa v klub z evropskimi ambicijami ločuje le še zdravniški pregled! V dveh letih nastopanja v črno-belem dresu si je Nejc najprej prislužil mesto v reprezentanci U21 in nato še v članski reprezentanci, zdaj pa je čas za naslednjo stopničko v tujini. Ob rekordni odškodnini za naš klub Nejc odhaja v sosednjo Madžarsko. Gradi, hvala za vse in srečno!” so zapisali pri Rogaški.

Rekordna prodaja Rogaške, Gradišar na Madžarsko

Glede sveže informacije o prestopu smo se obrnili na igralčevega zastopnika Amirja Ružnića, ki pa je bil s pojasnili zelo skop: “Stvari se dogajajo, posel pa še ni zaključen.”

Najprodornejši slovenski agent nam ni želel razkriti imena kluba, za katerega naj bi odslej igral 21-letnik, a iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se mladenič seli v Fehervar FC oziroma nekdanji Videoton. Fiksna odškodnina naj bi bila sicer nekoliko manjša od 500.000 evrov, a lahko naraste krepko preko tega zneska.

Zadeva naj bi bila kljub presenetljivo hitri objavi črno-belih zaključena šele v ponedeljek. Gradišar se bo pridružil klubu, ki je na 3. mestu madžarskega prvenstva, prvi del sezone pa je končal le štiri točke za vodilno ekipo Paksi FC. Prestopni rok se na Madžarskem zaključi šele 14. februarja.

Gradišar je v Rogaško iz Brava prišel leta 2022, v tej sezoni pa je bil s sedmimi goli njen najboljši strelec v zgodovinski krstni prvoligaški sezoni tega kluba iz Rogaške Slatine.

Prislužil si je tudi vpoklic selektorja Matjaža Keka za januarsko prijateljsko tekmo v ZDA in zabil edini gol na tekmi, na kateri sta obe reprezentanci sicer igrali predvsem z nogometaši iz domačih lig.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!